Valuutaturg: Dollar jälle surve all - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar jälle surve all

Risto Sverdlik

07.07.2010 17:15

USA turud avanesid ülespoole ja terve päeva tõusu nautinud USA dollar on hetkel tugeva surve all. AUD/USD on viimase nelja tunni jooksul tõusnud 0,8450 juurest ligi 90 baaspunkti kõrgemale. Ka EUR/USD kaupleb jälle 1,2600 tasemest ülevalpool.

Saksamaal langesid tehaste tellimused maikuus 0,5%, kuigi oodati tellimuste suurenemist 0,3% võrra. See on esimene langus viimase viie kuu jooksul. Aprillis kasvasid tellimuste mahud 3,2%. Saksamaalt tulid ka uudised, et valitsus on kinnitanud €80-miljardilise eelarve tasakaalustamise programmi aastatel 2011-2014. Eurole lisab survet Euroopa pankadele tehtavad stressi-testid. EL-i ametnike hulgas on käimas diskussioon, mis ulatuses testimeetodi detaile avalikustada.

Täna teatas Hiina, et nad on välistanud USA võlakirjade turule paiskamise, kutsudes samas Washingtoni üles kaitsma dollari väärtust. SAFE - tabava akronüümiga Hiina keskpanga üksus, mis tegeleb riigi ametlike valuutareservide majandamisega – teatas, et hoitavate võlakirjade arvu suurenemine või vähenemine on tavapärane investeerimistegevus ja ennekõike lähtutakse tootlikkuse maksimeerimisest. SAFE lisas veel, et nad ei kavatse suurendada kulla osakaalu riiklikes reservides. Hiina omab aprilli lõpu seisu järgi $900,2 miljardi ulatuses USA riiklikke võlakirjasid. Pankurite hinnangul omab Hiina dollariga seotud varasid veelgi suuremal määral, moodustades kogureservidest ligemale 66%.

Homne päev on makronäitajate avaldamise osas väga aktiivne: kell pool viis hommikul ilmub Austraalia töötusemäär, mis ootuste kohaselt jääb püsima 5,2% peale. Kell 8.45 ilmub Šveitsi töötusemäär, mis ootuste kohaselt jääb 3,9% peale (eelmise kuu näit 4,0%). Kell 9.00 avalikustatakse Saksamaa maikuu kaubandusbilanss (eeldatav ülejääk €13,5 miljardit). Kell 11.30 tulevad UK tööstustoodangu andmed ja kell 13.00 Saksamaa tööstustoodangu andmed. Kõige olulisemad sündmused on homme Euroopa keskpanga ja Inglismaa keskpanga intressimäärade otsused.

Valuutapaarid seisuga 17.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon