Valuutaturg: Suurbritannia majandus langusohu ees - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Suurbritannia majandus langusohu ees

Risto Sverdlik

12.07.2010 17:20

USA dollar lõpetas eelmise nädala Austraalia, Uus-Meremaa ja Kanada dollari suhtes märkimisväärselt madalal. Dollari langust vedas finantsturgudel taastunud riskiisu. S&P 500 indeks tõusis nädala peale 4%, mis on suurim nädalane kasv alates eelmise aasta oktoobrist. Konkreetsete majanduslike arengute puudumine võib viidata sellele, et nii tugev tõus võib olla midagi enamat kui lihtsalt korrektsioon kahe nädala suuremale langusele.

Täna avaldatud Suurbritannia esimese kvartali SKT andmed vastasid ökonomistide ootustele: kvartaalses lõikes kasvas kogutoodang 0,3%. Tänased andmed kinnitavad, et esimese kolme kuu jooksul majandus kasvas, kuid võrreldes aastataguse ajaga on toodang vähenenud 0,2 protsenti Jooksevkonto puudujääk oli aga oodatud £4,5 miljardi asemel £9,6 miljardit. SKT püsimist on siiani toetanud UK valitsuse stiimulpaketid, kuid hiljutised kokkuhoiuotsused tõotavad viia maailma kuuenda majanduse kergemasse langusse. Naelsterling on tõusnud praeguseks hetkeks kõikide peamiste valuutade suhtes: GBP/CHF +0,64%, EUR/GBP -0,54%, GBP/AUD +0,38%, GBP/USD +0,08%.

Euroala investorid on endiselt murelikud järgmisel nädalal avaldatavate Euroopa pankade stressitesti tulemuste pärast. Investoreid huvitab ennekõike see, missugune saab olema valitsuste reaktsioon ja tegevusplaan kui mõne suurema panga tegevus kuulutatakse jätkusuutmatuks. Sellise ebaselguse tingimustes otsivad investorid ikka ja jälle fikseeritud sissetulekuga teenimisvõimalusi: Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tulusus langes 4 baaspunkti 2,59 protsendini.

Valuutapaarid seisuga 17.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon