Valuutaturg: Eurotsooni majandussentiment alla ootuste - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Eurotsooni majandussentiment alla ootuste

Risto Sverdlik

13.07.2010 16:46

Moody’s alandas täna Portugali reitingut kahe pügala võrra A1 peale, kuigi edasisi väljavaateid peetakse stabiilseks. Veel lisati, et Portugali valitsuse rahanduslik seisund jätkab keskperspektiivis halvenemist ja ühtlasi jäävad majanduskasvu väljavaated suhteliselt nõrgaks kui läbiviidud reformid ei suuda tulemusi anda. EL lisas täna Bulgaaria, Küprose, Taani ja Soome oma vaatluse all olevate riikide nimekirja, hoiatades neid nõuetele mittevastavate eelarvedefitsiitide pärast. Lisaks avaldati täna Saksamaa ja eurotsooni majandussentimendi indeksid, mis jäid kummagi puhul alla ootuste. Saksamaa puhul tuli näit oodatud 25,3 asemel 21,2 (eelmisel kuul 28,7) ja eurotsooni jaoks oodatud 16,3 asemel 10,7 (eelmisel kuul 18,8). Küll aga hinnatakse Saksamaa hetkeolukorda heaks; vastav näit tuli oodatud -1,2 asemel 14,6.

Portugali uudise peale sattus euro küll müügisurve alla, kuid suutis tänase Kreeka eduka võlakirjade oksjoni tulemuste peale kiirelt taastuda. Euroopa majandus- ja rahanduskomisjoni volinik Olli Rahn teatas täna – poolteist nädalat enne eurotsooni pankade stressi-testi tulemuste avalikustamist – et Euroopa pangandussüsteem on tugev ja paindlik. USA kaubanduspuudujääk tuli aga oodatust suurem ($42,3 miljardit vs oodatud $39,2 miljardit), lisades sellega dollarile survet. Euro on USA dollari suhtes teinud hommikuse põhja järel korraliku tõusu, tugevnedes päevaga 0,9%.

Naelsterling on lõpetanud kolmepäevase languse, tõustes USA dollari suhtes 1,5155 tasemeni. Põhjuseks oli oodatust suurem hinnakasv nii kuulises kui aastases lõikes, vastavalt 0,1 ja 3,2 protsenti. Inflatsioonimäära tõus võib sundida Inglismaa keskpanka alustama monetaarpoliitika normaliseerimist aasta teises pooles. Samal ajal ilmus valitsuse raport, mille kohaselt kasvasid UK kodude hinnad aastaga 11%. GBP/USD on tõusnud praeguseks hetkeks 0,75%, kaubeldes 1,5143 juures.

Valuutapaarid seisuga 16:45

Risto Sverdlik

 




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon