Valuutaturg: Euroopa tööstustoodang oodatust nõrgem - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euroopa tööstustoodang oodatust nõrgem

Risto Sverdlik

14.07.2010 17:09

Täna avaldati eurotsooni maikuu tööstustoodangu andmed, mille kohaselt toodang kasvas eelmise kuuga võrreldes oodatud 1,2% asemel 0,9% ja aastases lõikes oodatud 11,4% asemel 9,4%. Suurim kasv toimus kuulõikes kestvustarbekaupades (2,4%) ja kapitalikaupades (1,0%). Riikidest oli parima kasvuga Saksamaa (2,9%) ja Prantsusmaa (1,9%) ning halvima kasvuga Hispaania, kelle toodang kahanes 0,3%. Sektoripõhiselt on näha, et kemikaalide ja ravimite tootmine on jõudnud kriisieelsele tasemele, samas kui auto- ja masinatööstus on teinud põhjast tugeva põrke, kuid pole jõudnud veel taastuda täies mahus.

Allikas: Danske Bank

Suurbritannia uute töötute registreerimine vähenes täna avaldatud andmete kohaselt 20,8 tuhande inimese võrra, mis on natuke parem kui konsensuse järgi oodati. Töötusemäär jäi püsima oodatud 4,5% tasemele. Inglismaa keskpanga nõukoguliikme sõnul on „majanduslik olukord tunduvalt parem kui aasta tagasi“ ja nad peaksid alustama ülimadala intressimäära järkjärgulist tõstmise protsessi, mida ühest küljest sunnib tegema ka oodatust kõrgem inflatsioonimäär. Naelsterling tõusis tänase kuupäeva esimeses pooles jõudsalt USA dollari vastu, olles praeguseks hetkeks tugevnenud 0,45%. Paar kaupleb hetkel 1,5244 tasemel, kuid käis päeval ka 1,5290 juures.

Eurotsooni inflatsioonimäär jäi oodatud tasemele 0,0% (MoM) ja 1,4% (YoY). Inflatsioonisurve puudumisel ja pessimistlike majanduskasvu väljavaadete taustal eeldatakse, et Euroopa keskpank jätab oma peamise intressimäära muutmata. Euro on tänase päeva kaubelnud dollari suhtes 1,2700 taseme ümber, olles saavutanud täna ka uue kahe kuu tipu 1,2737. Hetke seisuga on euro päevasiseselt langenud dollari vastu 0,18%.

Valuutapaarid seisuga 17.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon