Valuutaturg: Mured eurotsooni võlakriisi ümber taandumas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Mured eurotsooni võlakriisi ümber taandumas

Risto Sverdlik

16.07.2010 10:16

Euro murdis eile hilisõhtul veelgi kõrgemale kui turgudel valitses pessimistlik meeleolu USA majanduskasvu väljavaadete osas ja teisest küljest on vähenenud mured eurotsooni võlakriisi ümber. EUR/USD saavutas järjekordse uue kahe kuu tipu 1,2955 tasemel. Dollar on viimase nädalaga kaotanud euro vastu 2,2%. Tundub, et kuni Föderaalreserv ei hakka tõstma intressimäärasid ja USA majandus ei näita paranemise märke, on dollar jätkuvalt müügisurve all. Aasia sessioonil on dollar küll kaotusi natuke tagasi teinud; hetkel kaupleb EUR/USD 1,2925 juures.

Aasia sessioonil sai Jaapani jeen tuge kõikide peamiste valuutade vastu kui Aasia turud langesid ja investorid otsisid kaitset jeenist. Jaapani teenindussektori indeks, mis näitab siseriiklikku majandusaktiivsust, langes oodatud 0,7% asemel 0,9%.  USD/JPY testis juuli alguses tehtud põhjasid 86,970 juures. Eelnevalt kauples paar sellel tasemel 2009. aasta detsembris.

Tänasel Euroopa sessioonil on makronäitajate osas vaikne päev. Kell 12.00 ilmub eurotsooni maikuu kaubandusbilanss, mille ülejäägiks oodatakse €0,8 miljardit; aprillis oli ülejääk €0,3 miljardit. USA sessioonil saab olulisim näitaja olema USA juunikuu tarbijahinnaindeks, mis kuulises lõikes jääb konsensuse kohaselt püsima 0,0% peale (eelmine kuu -0,2%) ja aastases lõikes oodatakse indeksi 1,2% kasvu (eelmisel kuul tõusis indeks 2,0%).

Valuutapaarid seisuga 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon