Valuutaturg: Mured on kandumas eurolt dollarile - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Mured on kandumas eurolt dollarile

Risto Sverdlik

16.07.2010 16:46

Dollari nõrkus jätkus tänasel kauplemispäeval. Dollari indeks langes täna 0,25% 82,26 tasemele, kus indeks oli viimati maikuu alguses. Dollar kukkus enim euro ja Jaapani jeeni vastu. Föderaalreservil puudud otsene ametlik vahetuskursi plaan, kuid rahandusministeerium jätkab see eest oma „tugeva dollari“ poliitikat. Hetkel on siiski kahtlev eelarvamus langenud eurolt dollari peale. Prantsusmaa peaminister märkis täna tabavalt, et „käesolev kriis ei ole euro kriis, vaid riikide võlakriis, mille lahendamisega me praegu tegeleme.“

Täna avaldati eurotsooni maikuu hooajaliselt kohandatud kaubandusbilansi andmed: €0,8-miljardilise ülejäägi asemel oli bilanss €3-miljardilises puudujäägis. Turge aga tulemus ei heidutanud. Euro jätkas oma rallit, läbides dollari vastu hetkeks ka 1,3000 piiri. Euro on täna tugevnemas ka teiste peamiste valuutade suhtes: naelsterlingi vastu 1%; Šveitsi frangi vastu 0,5%; Austraalia dollari vastu 1,25%; Kanada dollari vastu 1,27%. Täna samuti rallinud jeeni vastu on euro hetkel langenud 0,5%.

USA makronäitajatest jäi juunikuu tarbijahinnaindeks oodatud -0,1% juurde (MoM) ja aastases lõikes tõusis näit oodatud 1,2% asemel 1,1%. Eelmise kuu näidud olid vastavalt -0,2% ja 2,0%, viidates seega inflatsioonisurve alanemisele. Kui toidu- ja energiahinnad välja jätta, siis inflatsiooni näit kasvas oodatud 0,1% asemel 0,2% peale (eelmise kuu näit 0,1%). Aastases lõikes jäi vastav näit püsima eelmise kuu 0,9% peale, mis oli ka ökonomistide konsensus.

Valuutapaarid seisuga 16.40:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon