Valuutaturg: Naelsterling jätkab eelmise nädala tõusu - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Naelsterling jätkab eelmise nädala tõusu

Risto Sverdlik

26.07.2010 16:21

Reedese Euroopa pankade stressitesti tulemusi interpreteeritakse vastuoluliselt. Kui turgudel valitseb tulemuste osas pigem kahtlev seisukoht, mis on ennekõike tingitud testi metoodika puudulikkusest, siis ametnike arvates näitavad tulemused, et Euroopa pangandussüsteem on fundamentaalselt tugev ja ollakse käesoleva majandusolukorraga väga paindlikult kohanenud. Euroopa keskpanga nõukogu liige Gonzales-Paramo leidis, et testid olid pankade osas väga nõudlikud ja et ta on tulemuste osas väga rahulolev, kuna see näitab pangandussüsteemi tugevust. Teine ECB liige aga arvas, et testide tulemused kinnitavad Euroopa süsteemi elastsust. Samal ajal teatasid Saksamaa reguleerijad, eesotsas Bundesbank’iga, et nad ei kavatse hakata teste läbi viima regulaarselt.

Eelmise reede Suurbritannia oodatust paremad II kvartali SKT tulemused annavad endiselt naelsterlingile tuge. GBP tugevneb nii euro kui USA dollari vastu. GBP/EUR on tugevnenud tänase päeva jooksul 0,36% ja kaupleb hetkel 1,1990 tasemel. GBP/USD murdis kõrgemale juuli keskpaigas saavutatud 1,5470 tasemest, kaubeldes hetkel 1,5502 juures, mis on ühtlasi kõrgeim tase alates 15. aprillist. GBP/USD on täna tugevnenud 0,62%.

Täna teatas UK rahandusminister Mark Hoban, et Inglismaa keskpangale antakse juurde uusi volitusi, millega nad saavad suurema võimu finantssüsteemi reguleerimisel. Keskpanga juurde loodav uus üksus hakkab kohtuma vähemalt neli korda aastas ja selle eesmärgiks saab ametnike sõnul olema finantsstabiilsuse tagamine.

USA dollari indeks on langenud tänase päeva jooksul 0,4%, olles hetkel 82,45 juures. Austraalia dollar jätkab USA dollari vastu tugevnemist, olles täna tõusnud 0,3%. AUD/USD kaupleb paari kuu kõrgeimal tasemel 0,8980 juures. Jaapani jeen on olnud USA dollari vastu tugev terve tänase päeva ja kaupleb hetkel 87,145 juures.

Valuutapaarid seisuga 16.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon