Valuutaturg: Dollari indeks mitme kuu põhjas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollari indeks mitme kuu põhjas

Risto Sverdlik

27.07.2010 16:24

Euro on täna rallinud kõikide safe-haven valuutade vastu. Eilsed oodatust paremad USA kodumüügi andmed lisavad riskisoovi ja samas müügisurvet USA dollarile. Teisest küljest on nii head tulemused mõistetavad, võttes arvesse, et maikuu numbrites toimus suurem kukkumine ja juuni ootusi oli suhteliselt kerge ületada. Headest numbritest hoolimata võib olla liiga vara, et eilsete tulemuste peale suuremat optimismi tunda. USA kinnisvaraturg võib jääda potentsiaalselt nõrgaks veel mitmeks kuuks. Täna kell 17.00 avaldatav tarbijausalduse indeks annab värskeima ülevaate USA majanduse seisust. Konsensuse kohaselt oodatakse indeksi langust eelmise kuu 52,9 pealt 51 peale. Täna hommikul avaldatud Saksamaa GfK tarbijausalduse uuring oli seevastu oodatust parem, olles 3,5 asemel 3,9 punkti.

Dollari indeks on täna langenud 81,97 tasemeni, kus ta oli viimati käesoleva aasta maikuu alguses. Selle nädalaga on indeks langenud ligi 1%. Euro tõusis dollari suhtes täna 1,3045 tasemeni, kus paar kauples viimati samuti mai alguses. Äsja avaldatud USA S&P Case/Schilleri liitindeks tõusis oodatud 3,85% asemel 4,61% ja euro sattus küll kerge surve alla. Hetkel kaupleb paar 1,2990 juures.

Euro tugevnes täna korralikult ka Šveitsi frangi suhtes, olles tõusnud praeguse hetke seisuga üle 1%. EUR/CHF kaupleb hetkel 1,3760 tasemel, kus ta oli viimati juuni keskel. Euro on tõusnud Jaapani jeeni vastu samuti täna ligi 1%, kaubeldes hetkel 113,878 juures, kus paar oli viimati juuni alguses. AUD/USD on samuti teinud täna 11 nädala tipu, jõudes päeval 0,9068 tasemeni. USA dollar on samas tugevnenud täna jeeni vastu 0,90%, kaubeldes hetkel 87,655 tasemel.

Valuutapaarid seisuga 16.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon