Valuutaturg: Austraalia inflatsioonisurve oodatust väiksem - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Austraalia inflatsioonisurve oodatust väiksem

Risto Sverdlik

28.07.2010 10:14

Aasia sessioonil ilmusid Austraalia tarbijahinnaindeksid, mis olid oodatust madalamad. II kvartali THI oli aastasel baasil oodatud 3,4% asemel 3,1% ja kvartaalsel baasil 1,0% asemel 0,6%. Austraalia dollar langes uudise peale järsult, kukkudes USA dollari vastu üle 1%. AUD/USD tegi hommikuse põhja 0,8920 juures. Hetkel on paar kauplemas 0,8958 taseme juures. Langenud inflatsioonisurve lubab arvata, et Austraalia keskpank jätab augustis intressimäärad muutmata. Viimati tõstis keskpank intressimäärasid mais 4,5% peale, kus tasemel on nad olnud viimased kaks kuud. Siiski ei välistata intressimäärade tõstmist hiljem sel aastal.

Euro langes USA dollari vastu öösel 1,2956 tasemeni, kuid on vastu hommikut kenasti taastunud ja kaupleb viimased tunnid jälle ülevalpool 1,3000 piiri. Täna ei tule peale Saksamaa tarbijahinnaindeksi eurotsoonist ega Suurbritanniast makronäitajaid, mis võiksid turge olulisemalt mõjutada. Euro ja naelsterling on mõlemad näitamas tugevust teiste valuutade suhtes; euro on USA dollari vastu kauplemas paari kuu tipus ja naelsterling USA dollari vastu viie kuu tipus. GBP/USD on sellel nädala tõusnud 1,3% ja paar kaupleb hetkel 1,5609 juures.

USA sessioonil on olulisemaks makronäitajaks kell 15.30 avaldatav juunikuu kestvuskaupade tellimuste muutus, millelt oodatakse 1% kasvu (eelmine kuu langes 0,6%). Eile ilmus Richmond’i tootmisindeks, mis langes eelmise kuu 23 punkti pealt 16 peale, ületades siiski ökonomistide oodatud 12 punkti. Juulikuu tarbijausalduse indeks langes eelmise kuu 54,3 pealt 50,4 peale, jäädes ühtlasi alla oodatud 51,0 punkti.

Valuutapaarid seisuga 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon