Valuutaturg: USA kestvuskaupade tellimused langesid vastu ootusi - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: USA kestvuskaupade tellimused langesid vastu ootusi

Risto Sverdlik

28.07.2010 17:00

Euro sattus täna kerge müügisurve alla kui Euroopa keskpank (ECB) avaldas euroala pankade laenuraporti. Raportis toodi välja, et pankade võime kapitali kaasata halvenes II kvartalis tänu eurotsooni võlakriisile ja III kvartalis on oodata probleemide jätkumist, kuigi mitte enam endisel tasemel. Teisest küljest märgiti, et 24% pankadest raporteeris suurenenud kodulaenude nõudluse II kvartalis ja 5% pankadest ootab nõudluse suurenemist ka järgmises kvartalis. Kui aprilli raporti kohaselt laenumahud vähenesid 3%, siis täna avaldatud raporti järgi on mahud kasvanud 11%. Siiski on oodata ettevõtetele esitatavate laenutingimuste karmistumist III kvartalis, viidates jätkuvale haprusele eurotsooni finantssüsteemis. Samas teatas Bundesbank, et nemad ei näe ohtu krediidituru kokkutõmbumiseks, lisades, et nõudlus laenude järele on majanduse taastudes Euroopa suurimas majanduses kasvanud „märgatavalt“.

Euro on USA dollari suhtes kaubelnud täna 1,3000 taseme juures, saavutades päevasiseseks tipuks 1,3041. Madalaimaks tasemeks jäi Aasia sessioonil saadud 1,2965. EUR/USD liigub hetkel suhteliselt külgmiselt, võtmata konkreetset hinnasuunda. Euro on liikunud külgsuunaliselt ka teiste valuutade vastu. Jeeni suhtes oli euro tugevnenud hommikuks ligi 0,4%, kuid on ülejäänud päevaga tagasi alla kukkunud, olles päevasiseselt jeeni suhtes 0,2-protsendilises languses. Ka naelsterlingi vastu oli euro keskpäevaks plussis, kuid on hetke seisuga 0,2% miinuses. Kanada dollari vastu oli euro kukkunud terve päeva, kuid on viimase tunniga ennast tagasi nulli saanud. Ainus peamine valuuta, mille suhtes on euro täna konkreetsemat tugevust näidanud, on Austraalia dollar. AUD/EUR on päevaga langenud üle 1%, kaubeldes hetkel 0,6856 taseme juures.

USAst tuli täna kestvuskaupade tellimuste andmed, mis juunis näitasid 1% langust, kuigi oodati 1% tõusu. Kui transpordisektor välja arvata, siis langesid tellimused 0,6%. USA dollari indeks on täna langenud 0,2%. USA dollar on täna küll näidanud korralikku tugevust Austraalia dollari vastu, tõustes päeva peale 1%.

Valuutapaarid seisuga 16.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon