Valuutaturg: Eurotsoonis oodatakse inflatsiooni kiirenemist - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Eurotsoonis oodatakse inflatsiooni kiirenemist

Risto Sverdlik

30.07.2010 10:47

Täna hommikul avaldati Saksamaa juunikuu jaemüügi tulemused, mis aastases lõikes ületasid ootusi ja kuulises lõikes langesid oodatust rohkem, vastavalt 3,1% vs oodatud 1% ja -0,9% vs oodatud -0,2%. Euro murdis USA dollari vastu eile positiivsete Saksamaa tööturu andmete ja eurotsooni majandususalduse indeksi peale läbi 1,3100 taseme, kuid Aasia sessioonil kauples EUR/USD natuke madalamal. Nüüd hommikul on jaemüügitulemuste toel euro jälle tugevnemas ja liigub dollari vastu taas 1,3100 taseme suunas.

Kell 12.00 ilmub eurotsooni juunikuu töötusemäär, mis ootuste kohaselt jääb neljandat kuud püsima 10% peale – 12 aasta kõrgeim tase. Samal ajal ilmub ka eurotsooni juulikuu tarbijahinnaindeks, mis peaks ootuste kohaselt tõusma eelmise kuu 1,4% pealt 1,7% peale. Lisaks tuleb Šveitsi juulikuu KOF juhtivindikaator, mis ootuste kohaselt tõuseb eelmise kuuga võrreldes. Vastavalt Euroopa keskpanga prognoosidele on aasta teises pooles oodata inflatsioonimäära tõusu ja järgmisel aastal määra kerget kõikumist. Keskpanga juhi Jean-Claude Tricheti sõnul jääb inflatsioonimäär siiski püsima alla sihitud 2% piiri. Keskpank vähendas ühtlasi Euroopa majanduskasvu väljavaateid järgmiseks aastaks 1,5% pealt 1,2% peale, viidates langusele koduturu nõudluses.

Kui USA turgudel on ettevõtete tulemused olnud oodatust paremad ja nende mõju turgudele juba suuremal määral avaldunud, siis edasine suurem tähelepanu on suunatud USA makroandmetele. Täna ilmub kell 15.30 USA II kvartali SKT aastane muutus, mis ootuste kohaselt langeb eelmise kuu 2,7% pealt 2,5% peale. Oma SKT tulemused avalikustab ka Kanada, millelt oodatakse maikuu majanduse tõusuks 0,2%.

Valuutapaarid seisuga 10.35

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon