Valuutaturg: USA makroandmed jätkuvalt kehvad - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: USA makroandmed jätkuvalt kehvad

Risto Sverdlik

03.08.2010 17:59

USA dollar oli tänasel päeval suhteliselt kõikuv. Dollari indeks langes keskpäevaks 0,5%, kuid on päeva teise poolega teinud 40 baaspunkti tagasi. USA valitsuse stiimulprogrammid on hiljutisi majandustulemusi silmas pidades suhteliselt kasutuks osutunud. Eilsel Föderaalreservi koosolekul andsid ametnikud mõista, et niipea ei ole plaanis uusi stiimulprogramme siiski veel käiku lasta; esmalt on vaja vaadata, mis suuna majanduse käekäik ette võtab. Üldise seisukoha järgi kaalutakse uue kvantitatiivse lõdvendamise programmi kui majandus peaks kinnisvara ja tööturu tulemuste tõttu veelgi rohkem kõikuma lööma.

Täna avaldatud USA makroandmed valmistasidki juba pettumuse. Juunikuu eraisikute sissetulekud ja kulutused jäid maikuuga võrreldes muutumatuks. Äsja ilmunud kasutatud kodude müüginumbrid kukkusid juunis 2,6% (MoM), kuigi oodati 4,0% kasvu. Aastases lõikes oli langus aga 20,1%. Lisaks langesid tehasetellimused oodatud 0,5% asemel 1,2%.

Euro tegi USA dollari vastu keskpäevaks uue kolme kuu tipu 1,3262 juures ja hetkel on valuutapaar natuke tagasi tõmmanud, kaubeldes 1,3215 juures. Euro tugevus tuleb hetkel eurotsooni majandusliku olukorra tunduvalt paremast seisust, võrreldes seda USA majandusega.

Jaapani jeen jätkas täna eelmisel nädalal alanud rallit, kaubeldes kõrgemal kõikide peamiste valuutade vastu. USA dollari vastu kerkis jeen täna maksimaalselt 0,88%. USD/JPY tegi täna uue kaheksa kuu põhja 85,659 juures. Austraalia dollari vastu on jeen tugevnenud täna üle 1%. Naelsterling jätkas ka täna oma tugevnemist, tehes USA dollari vastu uue poole aasta tipu 1,5966 juures.

Valuutapaarid kell 17.50:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon