Valuutaturg: Jaapani jeenil võimas ralli - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jaapani jeenil võimas ralli

Risto Sverdlik

04.08.2010 10:08

Aasia sessioonil olid turud tänu kehvadele USA makroandmetele languses ja Jaapani jeen rallis kõikide peamiste valuutade vastu. USA dollari vastu tugevnes jeen eilse ja tänase päeva jooksul üle 1%, euro ja naelsterlingi vastu 0,75% ja Austraalia dollari vastu 1,3%. Euro tegi USA dollari vastu eile uue kolme kuu tipu 1,3262 juures, kuid on hetkel kauplemas madalamal 1,3219 tasemel. Naelsterling tegi USA dollari vastu eile uue kuue kuu tipu 1,5968 juures ning on hetkel kauplemas samuti natuke madalamal.

Austraalia makroandmetest avaldati öösel majahinnaindeks, mis II kvartalis kasvas oodatud 17,2% asemel 18,4% (YoY) ja oodatud 2,0% asemel 3,1% (QoQ). Lisaks avaldati ka juunikuu kaubandusbilanss, mis näitas oodatud A$1800 miljoni asemel A$3539 miljonilist ülejääki. Ülejäägile andis korraliku tõuke kasv rauamaagi ja söe ekspordis. Maikuu bilansi ülejääk korrigeeriti A$1825 miljoni peale. Austraalia dollar oli küll vastu hommikut languses, kuid teeb hetkel USA dollari vastu kena rallit, kaubeldes 0,9140 juures. Kanada dollari suhtes püsib AUD hetkel muutumatuna, Šveitsi frangi suhtes on AUD 0,4% plussis ja euro vastu samuti kerges plussis.

Euroopa sessioonil keskendutakse täna juulikuu PMI teenindussektori andmetele ja eurotsooni jaemüügi tulemustele. Jaemüügis oodatakse kuulises lõikes 0,1% kasvu ja aastases lõikes ei oodata mingit kasvu. USA sessioonile minnes on olulisim makronäitaja täna juuli ADP tööjõumuutus; oodatakse 33 tuhande uue töökoha lisandumist.

Valuutapaarid kell 9.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon