Valuutaturg: Jeeni ralli võtab hoogu maha - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeeni ralli võtab hoogu maha

Risto Sverdlik

04.08.2010 17:21

Dollar on tänase kauplemispäeva jooksul kergelt taastunud; dollari indeks on hetke seisuga 0,15% üles liikunud 80,80 tasemeni. Indeks saavutas põhja eile 80,55 juures. Dollari tänane tõus on pigem tingitud teiste valuutade konsolideerumisest kui otseselt dollari enda tugevusest. Täna avaldatud ADP tööjõuturu andmed, mille kohaselt erasektor lisas juulis oodatud 36 tuhande asemel 42 tuhat uut töökohta, andsid turgudel riskisoovile tõuke. Töökohti loodi juurde väikeettevõtluses ja teenindussektoris, kuid tootmissektoris jäi endiselt töökohti vähemaks. Juuli oli kuues järjestikune kuu, kus erasektoris on uusi töökohti juurde loodud, kuid sellest hoolimata ei ole näha märke majanduse taastumise paranemisest.

Nõudlus Austraalia dollari järele on jätkuvalt kasvanud. USA dollari vastu tegi AUD täna uue kolme kuu tipu, jõudes 0,9170 tasemeni. AUD/USD on tõusnud täna pool protsenti. Austraalia dollarile annab tuge öösel avaldatud majahinnaindeks ja korralikus ülejäägis olev juunikuu kaubandusbilanss, mis on tingitud Hiina suurenenud nõudlusest rauamaagi ja söe järele. AUD on korralikus plussis kõikide peamiste valuutade suhtes.

Jaapani jeen näitas öösel ja varahommikul korralikku tugevnemise jätkumist, kuid on päeva peale tagasi tõmbunud. Hommikusest tipust USA dollari vastu on viimase kolme tunni jooksul ära antud üle 80 punkti ehk 0,9%. Avanemisseisu suhtes on jeen kaotanud dollari vastu 0,3%. Jeen on päeva teise poolega jõudnud miinusesse ka Austraalia dollari suhtes 0,7% ja Kanada dollari suhtes 0,6%. Euro ja naelsterlingi suhtes on jeen andnud ära kogu päevase kasumi ja kaupleb hetkel nende suhtes nulltaseme juures.

Valuutapaarid kell 17.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon