Valuutaturg: Ootused on ECB ja BOE intressimäära otsustel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Ootused on ECB ja BOE intressimäära otsustel

Risto Sverdlik

05.08.2010 10:46

USA dollar kogus Aasia sessioonil natuke jõudu ja taastus kõikide peamiste valuutade vastu. Euro vastu võttis dollar tagasi eilse päeva jooksul 0,55% ja tänase päeva jooksul on võtnud veel tagasi üle 0,2%. EUR/USD saavutas oma kolme kuu tipu 1,3262 juures teisipäeval ja on sealt tasemelt alla tulnud praeguse seisuga üle 130 punkti, kaubeldes 1,3129 juures. Uusi mitme kuu tippe teinud Austraalia dollar on samuti kauplemas täna madalamal, nõrgenedes öösel USA dollari vastu 0,2%. Suure hüppe tegi USA dollar Šveitsi frangi vastu, tugevnedes eilse ja tänasega kokku ligi 1,4%. Jaapani jeeni vastu võttis dollar eile tagasi üle 0,6%. USA dollari indeks on eilse ja tänase päeva jooksul tugevnenud 0,6%.

Täna ilmub kell 13.00 Saksamaa juunikuu tehasetellimuse andmed, mis ootuste kohaselt kasvavad aastases lõikes 21,6% ja kuulises lõikes 1,4%. Märksa olulisema tähendusega on samas kell 14.00 teatavaks tehtav Inglismaa keskpanga intressimäära otsus, mis jäetakse küll suure tõenäosusega 0,5% peale, ja samas teatatakse ka keskpanga varasoetusprogrammi mahud, mis jäävad kõikide eelduste kohaselt samuti muutumatuks ehk £200 miljardi peale. Kell 14.45 teeb oma intressimäära otsuse teatavaks ka Euroopa keskpank (ECB), kellelt pole samuti põhjust midagi üllatavat oodata – kõik turuosalised on veendunud, et peamine intressimäär jääb püsima rekordmadala 1% peale.

Lähtudes hiljutistest Euroopa tugevatest makronäitajatest, pole põhjust oodata, et ECB peaks käivitama uusi likviidsusprogramme. Kuigi Suurbritannia inflatsioonimäär on alates detsembrist olnud üle 3%, ei ole Inglismaa keskpangal ilmselt kavas monetaarpoliitikat niipea veel karmistada. Naelsterling tegi USA dollari vastu üleeile uue kuue kuu tipu 1,5966 juures, kuid on hetkel alla tulnud 0,85% ja paar kaupleb 1,5832 tasemel.

Valuutapaarid kell 10.35:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon