Valuutaturg: Keskpangad ei valmistanud üllatust - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Keskpangad ei valmistanud üllatust

Risto Sverdlik

05.08.2010 18:18

Euroopa keskpank jättis intressimäära ootuste kohaselt 1% peale, lisades, et keskpanga monetaarpoliitika jääb olukorda arvestades „sobivaks“. Keskpanga juht Jean-Claude Trichet ütles oma pöördumises, et eurotsooni inflatsioonisurve jääb majanduse ebakindluse tingimustes kindlasti piiratuks, kuid näeb samas hindade liikumises suuremat volatiilsust kui majanduse taastumine peaks hoogu võtma. Trichet kommenteeris ka pankade stressiteste, öeldes, et tegemist oli kõikehõlmava testiga ja et tulemused peegeldasid Euroopa finantssüsteemi tugevust.

Euroopa makroandmetest ilmusid täna Saksamaa juunikuu tehasetellimused, mis ületasid ökonomistide ootusi nii aastases kui kuulises arvestuses. Euro sai täna aga tuge IMFi ja ELi ametnike avaldustest, mille kohaselt on Kreeka reformid osutunud väga tulemuslikeks ja ühtlasi oldi veendunud, et Kreeka saab oma järgmise rahaabipaketi. Euro sattus küll enne ECB intressimäära otsust kerge müügisurve alla, kuid USA oodatust kehvemad töötuabirahade andmed viisid omakorda dollari surve alla. Pärast 0,4% tõusu on EUR/USD jällegi alla tulemas, kaubeldes hetkel 1,3145 juures. Päevasiseselt on valuutapaar olnud suhteliselt volatiilne, kuid üldkokkuvõttes pole avanemishinna suhtes kuhugi liikunud.

USA dollari indeks oli päeva jooksul kuni 0,5% languses, kuid viimase kolme tunni jooksul on dollar taastunud ja indeks on hetkel 80,97 juures. Töötuabiraha tulemused viisid dollari ajutiselt tugevama müügisurve alla. Jeen on dollari vastu tõusnud täna 0,46% ja paar kaupleb hetkel 85,84 tasemel. Šveitsi frank on tugevnenud dollari vastu üle poole protsendi. Kanada dollari vastu on USA dollar langenud täna 0,3%. USA dollar on hetke seisuga plussis ainult naelsterlingi suhtes. Ka Inglismaa keskpank jättis tänasel kohtumisel intressimäära muutmata 0,5% peale ja samas ei muudetud keskpanga varasoetusprogrammi mahtusid, mis jäid £200 miljardi peale.

Valuutapaarid kell 18.05:

 




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon