Valuutaturg: Kanada töötururaport negatiivne - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Kanada töötururaport negatiivne

Risto Sverdlik

06.08.2010 15:15

Euro on USA dollari vastu  enne USA tööjõuturu raportit liikunud terve päeva külgsuunaliselt. Makroandmetest avaldati täna Suurbritannia juunikuu tööstustoodang, mis tuli oodatust kehvem nii kuulises kui aastases lõikes. Töötleva tööstuse toodang tuli kuulises lõikes ootustest madalam ja aastases lõikes vastas ootustele. UK tootjahinnaindeksitest olid tootmissisendid aastaga kallinenud 10,8%, kuigi oodati 11,4%. Toodetud kaupade hinnad kallinesid oodatud 4,5% asemel 4,7%. Kehvad makronäitajad viisid GBP/USD langusse ja paar on päeva jooksul kukkunud 0,13%. Uudiste peale kukkus naelsterling ka euro suhtes, kuid on viimaste tundide jooksul kenasti taastunud.

Suuremat pettumust valmistasid Kanada tööjõuturu andmed, mis näitasid, et majandus on juulis kaotanud 9300 töökohta, kuigi oodati 12500 uue töökoha lisandumist. Töötusemäär tõusis ühtlasi 7,9% pealt 8,0%ni. Kanada dollar sattus tulemuste peale tugeva müügisurve alla:  USA dollari vastu kukkus CAD 0,5%, kuid on hetkel kaotusi vähendamas. USD/CAD kaupleb praegusel hetkel 1,0217 juures.

Põhitähelepanu on suunatud kell 15.30 avaldatavale USA tööjõuturu raportile. Ootuste kohaselt kadus väljaspool põllumajandussektorit 65 tuhat töökohta ja töötusemäär tõuseb 9,6 protsendini. Võttes arvesse USA majanduse habrast seisu ja potentsiaalset ohtu tagasi langusse vajuda, on tänased andmed oluliseks indikaatoriks, kas Föderaalreservilt võib juba järgmisel nädalal oodata uue kvantitatiivse lõdvendamise programmi plaanide avalikustamist. USA indeks on hetke seisuga 0,2% plussis.

Valuutapaarid kell 15.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon