Valuutaturg: USA dollar täna taastumas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: USA dollar täna taastumas

Risto Sverdlik

09.08.2010 16:49

Täna hommikul avaldatud Saksamaa juunikuu kaubandusbilansi andmed ületasid ökonomistide oodatud €12-miljardilist ülejääki €2,1 miljardiga. Eksport kasvas oodatud 1,5% asemel 3,8% (MoM). Import suurenes 1,9%, kuigi oodati 2-protsendist langust. Eurotsooniriikide kui Saksamaa peamise kaubanduspartneri kokkuhoiukavade valguses on oodata siiski Saksamaa edasise kasvu aeglustumist. Positiivse uudisena tuli veel eurotsooni investoriusalduse indeks, mis tõusis oodatud 1,6 asemel 8,5 punktini. Kuigi euro sai uudiste peale ajutiselt kerget tuge on tänane päev möödunud euro jaoks siiski miinuses. EUR/USD on langenud 0,5%, kaubeldes 1,3230 juures. Naelsterlingi vastu on euro langenud 0,2% ja paar kaupleb hetkel 0,8302 taseme juures. Jaapani jeeni vastu on euro hetkel 0,1% plussis.


USA dollar on täna näitamas tugevust. Dollari indeks on 0,3% plussis, olles 80,67 taseme juures. Homme toimub Föderaalreservi üksuse FOMC kohtumine, kus otsustatakse intressimäära taseme üle ja ilmselt kuuleb ka keskpanga ametnike arutlusi potentsiaalse stiimulprogrammi teemal. Eelduste kohaselt siiski uut programmi veel homsel kohtumisel välja ei kuulutata. Dollar on taastunud ka reedel jeeni vastu tehtud 9 kuu põhjast ja kaupleb täna 0,37% kõrgemal 85,69 juures. Reedel kukkus USA dollar Austraalia dollari vastu kolme kuu põhja kui AUD/USD käis 0,9220 taseme juures. Täna on AUD/USD väikeses plussis ja kaupleb 0,9175 juures.

Naelsterling on enne homset FOMC intressimäära otsust ja kolmapäevast UK inflatsiooniraportit suhteliselt stabiilne olnud. GBP/USD käis reedese ja tänase päeva jooksul kolm korda testimas 1,6000 taset, kuid ei ole suutnud sealt veel läbi murda. Hetkel kaupleb paar 1,5939 juures.

Valuutapaarid kell 16.40:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon