Valuutaturg: Dollar jätkab taastumist - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar jätkab taastumist

Risto Sverdlik

10.08.2010 09:57

Eilne kauplemispäev oli tänase FEDi intressimäära otsuse ootuses võrdlemisi vaikne. USA dollar tegi kerge ülesliikumise: dollari indeks tõusis 0,45% ja tänase öö ja hommiku jooksul on indeks tõusnud veelgi 0,45%. Üle protsendi tõusis dollar eile Šveitsi frangi vastu ja tänase hommikuga tõusis paar kuni 1,0548 tasemeni, kuid hetkel kaubeldakse 1,0533 juures. Hommikul avaldatud Šveitsi SECO tarbijausalduse indeks jäi oodatud 18 punktile paari pügalaga alla. Dollar tugevnes eile ka naelsterlingi vastu ligikaudu pool protsenti. Ka euro vastu tugevnes dollar eile poole protsendi jagu ja täna hommikul veel sama palju, saavutades põhja 1,3135 juures.

Aasia sessioonil oli olulisim sündmus Jaapani keskpanga intressimäära otsus, mis jäeti turu ootuste kohaselt 0,1% peale, kus see on olnud alates 2008. aasta detsembrist. Muutmata jäänud ülimadalad intressimäärad peaksid keskpanga ametnike sõnul toetama majanduse taastumist ja vähendama jeeni tugevnemisest tekkivaid raskusi Jaapani eksportijatele. Lisaks eilsele Goldman Sachs’i poolt alandatud Jaapani SKT prognoosidele teatas keskpank ise, et majandus on aeglustumas just tänu kasvu vedanud ekspordi langusele. Enim teeb muret langenud tööstustoodang ja ootamatult suurenenud töötusemäär. Jeen on dollari vastu langenud reedel tehtud tipu 85,02 juurest ja eile kaotas jeen dollari vastu 0,67%. Paar kaupleb hetkel 85,85 taseme juures.

Lisaks ilmus öösel veel Austraalia NAB äritingimuste ja –usalduse indeksid, mis langesid eelmise kuu näidu suhtes vastavalt 8 punkti pealt 5 peale ja 4 punkti pealt 2 peale. Austraalia dollar on USA dollari vastu kaotanud eilse ja tänase päeva jooksul 0,7%, paar kaupleb hetkel 0,9116 juures.

Olulisematest makroandmetest ilmus täna hommikul Saksamaa tarbijahinnaindeks, mis ületas ootusi nii aastases kui kuulises lõikes; näidud tulid vastavalt 1,2% ja 0,3%. Veel ilmuvad täna UK juunikuu kaubandusbilansi andmed, Kanada uute koduehituste arv ja enim oodatud sündmus USA Föderaalreservi intressimäära otsus, mis ootuste kohaselt jäetakse samuti püsima 0,25% peale.

Valuutapaarid kell 9.45:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon