Valuutaturg: Dollar tugevas plussis - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar tugevas plussis

Risto Sverdlik

10.08.2010 17:38

USA dollar jätkab enne Föderaalreservi intressimäära otsuse teatavaks tegemist tugevnemist. Dollari indeks on hetkel 81,56 juures, olles täna tõusnud 0,94%. Dollar sai tuge Hiina rekordilisest $28,7-miljardilisest kaubandusbilansi ülejäägist, mis oli kõrgeimal tasemel alates eelmise aasta jaanuarist. Eksport kasvas aastases lõikes 38,1% ja impordi kasv aeglustus 22,7 protsendini. Enim on USA dollari vastu kukkunud Austraalia, Kanada ja Uus-Meremaa dollar, vastavalt 1,13%, 1,12% ja 1,35%. USA dollar jätkas tänase päeva jooksul tugevnemist ka euro vastu, olles tõusnud praeguseks hetkeks üle 1%. EUR/USD kaupleb momendil allpool 1,3100 piiri.

Päeval avaldati Suurbritannia kaubandusbilansi (v.a teenused) andmed, mille kohaselt oli juunikuu puudujääk oodatud £7,8 miljardi asemel natuke madalam ehk £7,4 miljardit. Eelmise kuuga võrreldes vähenes puudujääk £600 miljoni võrra. Tulemused naelsterlingile kasu ei toonud: USA dollari vastu on GBP kukkunud täna 1,12%, kaubeldes hetkel 1,5720 juures. GBP oli päeval poole protsendises languses ka euro vastu, kuid on viimaste tundide jooksul kaotusi tagasi tegemas ja paar kaupleb hetkel 1,1996 juures. Jeeni vastu on naelsterling täna ära andnud 0,88% ja kaupleb hetkel 135,32 juures.

Kanada uute koduehituste arv langes kolmandat kuud järjest – juulis oli aastane näitaja 189 tuhat, samas kui juunis oli näit 192 tuhat ja mais 195 tuhat. Uute koduhituste arvu langus ei ole samas väga üllatav kui Kanada keskpank on tõstnud intressimäära viimase paari kuu jooksul 50 baaspunkti võrra 0,75% peale ja ühtlasi kehtestati 1. juulist 12-protsendine harmoniseeritud müügimaks, mis lisab koduomanikele kulusid elektri ja kütte tarbimise eest.

Kell 21.15 avaldatav FEDi intressimäära otsus saab olema USA dollari jaoks kriitilise tähtsusega. Dollar jätkab ilmselt nõrgenemist kui intressimäära otsusega koos teatakse ka uue stiimulprogrammi käivitamisest, kuigi selle tõenäosus on hetkel võrdlemisi madal. Dollari vastu ei ole samas surve kuhugi kadunud, kuna USA majanduse taastumises ei ole veel ühtegi fundamentaalset paranemismärki näha.

Valuutapaarid kell 17.25:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon