Valuutaturg: FEDi otsus oli ootuspärane - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: FEDi otsus oli ootuspärane

Risto Sverdlik

11.08.2010 11:03

Eile õhtul tegi USA Föderaalreserv teatavaks oma intressimäära otsuse, millega jäeti intressimäär püsima 0,25% peale. FEDi sõnul saab majanduse taastumine olema tagasihoidlikum kui algselt arvati. Ühtlasi teatati, et keskpank ei kavatse stiimulprogramme ära kaotada nagu algne plaan ette nägi. FED teatas, nad ei vähenda bilansimahte ning kinnisvaralaenude tagasimaksed reinvesteeritakse valitsuse pikaajalistesse võlakirjadesse. FEDi uudiste peale sattus dollar küll surve alla, kuid on tänase Aasia sessiooniga tõusnud tagasi otsuseeelse taseme juurde. Dollari indeks on täna tõusnud 81,61 tasemeni ehk 0,7%.

EUR/USD tegi uudiste peale alguses üle 100 punktise tõusu, kuid on ööga langenud eilsest põhjast veelgi madalamale, kaubeldes hetkel 1,3050 taseme juures, kus paar oli viimati juuli lõpus. USA dollar kukkus uudise peale ka jeeni vastu ning on tänase päeva jooksul kõigest paari punkti kaugusel eelmisel reedel tehtud 9 kuu põhjast 85,02 tasemel. USA dollar on jõudsalt tugevnemas Austraalia dollari vastu: tänane kasv 1,2% ja AUD/USD on kukkunud 0,9025 juurde.

Olulisematest makroandmetest ilmuvad kell 11.30 Suurbritannia tööhõive andmed ja kell 12.30 Inglismaa keskpanga inflatsiooniraport. Naelsterling ei suutnud dollari vastu läbida 1,6000 taset ja on viimase kolme päeva jooksul nõrgenenud ligi 1% jagu; paar kaupleb hetkel 1,5798 juures. Kell 15.30 ilmub Kanada kaubandusbilanss (v.a teenused), millelt oodatakse 0,4 miljardi Kanada dollarilist puudujääki. Samal ajal avaldatakse ka USA juunikuu kaubandusbilanss, mis on ootuste kohaselt $42,1 miljardiga defitsiidis.

Valuutapaarid seisuga 10.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon