Valuutaturg: Jeen tegi dollari vastu 15 aasta tipu - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen tegi dollari vastu 15 aasta tipu

Risto Sverdlik

11.08.2010 17:03

USA dollari tugevnemine on tänase päeva jooksul jätkunud. Dollari indeks on tõusnud üle 1 protsendi, jõudes 81,87 tasemeni. Dollari tugevnemist tundub vedavat eilne FEDi sõnavõtt, mille kohaselt USA majanduse kasv jääb oodatust nõrgemaks ja taastumine ei saa olema nii kiire kui algselt arvati. Samas ei ole selles teadmises midagi uut – makroandmed on näidanud nõrkust majanduse taastumises juba mõnda aega.

Euro kukkus täna dollari vastu allapoole 1,3000 taset ja hetkel kaupleb paar 1,2965 juures. Umbes 350 pipsi ehk 2,8%, mis euro dollari vastu kolme nädalaga kogus, on tagasi antud kõigest kolme päevaga, mis järgnes reedel avaldatud kehvale USA tööjõuraportile. Euro on käesoleval nädalal kukkunud tugevalt ka jeeni vastu, andes ära kokku 3%. Natuke vähem on euro kukkunud naelsterlingi vastu, nõrgenedes täna 0,6%.

Suurbritanniast ilmusid täna tööturu andmed, mille kohaselt vähenes töötuabiraha taotlejate arv juulis 3800 inimese võrra. See jäi küll tugevalt alla oodatud 17 tuhandele, samas kui eelmisel kuul vähenes arv 15,9 tuhande inimese võrra. Nii ILO töötusemäär kui Claimant määr jäid kumbki oodatud tasemetele, vastavalt 7,8% ja 4,5%. GBP/USD on langenud täna üle 1% ja kaupleb hetkel 1,5680 juures. Reedel ja esmaspäeval testis GBP/USD korduvalt 1,6000 taset, kuid ei suutnud sealt läbi murda.

Olulisima liikumise on täna teinud Jaapani jeen, mis saavutas dollari vastu 15 aasta tipu 87,71 tasemel. Jaapani majandusele, eelkõige eksportijate näol, tekitab tugevnev jeen peavalu, mida näitab ka öösel avaldatud oodatust kehvemad Jaapani juunikuu masinatellimused: 1,6% vs oodatud 5,4% (MoM) ja -2,2% vs oodatud 1,5% (YoY). USD/JPY kaupleb hetkel 84,86 juures.

Valuutapaarid kell 16.50:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon