Valuutaturg: Euro eilne suurim kukkuja - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro eilne suurim kukkuja

Risto Sverdlik

12.08.2010 10:54

USA dollar sai eile korralikku tuge kui vaated globaalse majanduse väljavaadete osas võtsid väga pessimistliku suuna ja investorid suunasid oma varad safe haven valuutasse. Maailma turud kukkusid eile ligikaudu 2%, samas kui dollari indeks tõusis 1,9%. Suurima mure valmistas USA majanduse tulevik ja taas peadtõstev ebakindlus eurotsooni finantssektori ja riikide võlakriisi ümber.

Eurot tabas eile peamistest valuutadest suurim tagasilöök. Suureks teguriks oli selles algselt stressitesti läbinud Iirimaa pankade suhtes plaanitavad valitsusepoolsed päästeplaanid. Euro kukkus dollari suhtes ligi 2,4% ja jeeni suhtes 2,7%. EUR/USD saavutas eilseks tipuks 1,3185 ja oli madalaimal tasemel 1,2860 juures. Kõigest tund pärast keskööd kukkus paar aga 1,2828 tasemeni, mis teeb ööpäevaseks liikumiseks koguni 360 pipsi.  EUR/USD taastus küll Aasia sessioonil ja kaupleb hetkel 1,2925 taseme juures.

Jaapani jeen on pärast eilset USA dollari vastu saavutatud 15 aasta tippu 84,71 juures kergelt tugevuses tagasi andmas. Põhjuseks ennekõike täna toimuv Jaapani rahandusministri pressikonverents, milles avaldatakse valitsuse seisukohad jeeni tugevnemise osas. Otseseid samme valitsuse poolt jeeni tugevnemise pidurdamiseks hetkel oodata siiski pole, sest valitsuse eelnevate sõnavõttude alusel võib Jaapani majandus taastuda ka tugevneva jeeni tingimustes.

Hoolimata juulis lisandunud 23,5 tuhandest töökohast (kuigi oodati 20 tuhandet), valmistasid öösel avaldatud Austraalia tööhõive andmed kerge pettumuse, sest täiskohaga töötajate arv langes 4200 inimese võrra, mis on esimene langus viimase aasta jooksul. Sellega seoses kerkis taas pessimism Austraalia majanduse tulevikukasvu suhtes, mis on suuresti tingitud Hiina – Austraalia suurima kaubanduspartneri – nõudluse langusest. Töötusemäär kerkis 5,1% pealt 5,3% peale, mis on kõrgeim tase alates aprillist. Austraalia dollar kauples uudiste peale madalamal, saavutades põhja 0,8917 juures; hetkel on AUD/USD öisest langusest taastumas ja kaupleb 0,9000 tasemel.

Valuutapaarid kell 10.45:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon