Valuutaturg: Saksamaa SKT tulemused oodatust paremad - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Saksamaa SKT tulemused oodatust paremad

Risto Sverdlik

13.08.2010 09:50

Aasia sessioonil liikusid börsid täna üles ja USA dollar oli kerge müügisurve all. Dollari indeks saavutas eile kahe nädala tipu 82,93 punkti juures ning täna on indeks langenud 0,4%, olles hetkel 82,41 punkti tasemel.

Euro on täna dollari vastu eelnevatel päevadel saadud kaotusi tagasi tegemas. Kell 9.00 avaldatud Saksamaa II kvartali oodatust paremad SKT tulemused andsid eurole tuge, kergitades EUR/USD hinna 1,2900 tasemeni. Euro on dollari vastu tõusnud tänase päeva jooksul 0,5%. Olulise mõjutajana avaldatakse täna kell 12.00 ka eurotsooni II kvartali SKT tulemused, kust oodatakse 0,7% kasvu (QoQ) ja aastases lõikes 1,4% kasvu. Eelmises kvartalis olid näidud vastavalt 0,2% ja 0,6%.

Öösel avaldati Uus-Meremaa jaemüügi tulemused, mis ületasid turgude ootusi. Kui autode müük välja arvata, siis jaemüük kasvas juunis oodatud poole protsendi asemel 1,5%. Uus-Meremaa dollar kaupleb USA dollari vastu hetkel 1% kõrgemal 0,7156 taseme juures.

Olulise sündmusena mõjus jeenile eile rahustavalt Jaapani rahandusministri sõnavõtt valuutaturgude osas. Rahandusminister ütles, et ta on valuutaturge jälgimas „suure huviga“, tekitades investorites küsimusi, kas valitsus kavatseb turgudesse sekkuda kui jeen peaks edasi tugevnema. Jeen on eilse ja tänase päevaga USA dollari vastu langenud 0,95%, pärast seda kui kolmapäeval jõudis jeen dollari vastu 15 aasta kõrgeimale tasemele 84,71 juures. Hetkel kaupleb USD/JPY 86,09 juures.

USA sessioonil oodatakse kell 15.30 avaldatavaid USA juuli jaemüügi tulemusi, millelt oodatakse pärast eelmise kuu 0,5-protsendist langust nüüd 0,5% tõusu. Samal ajal avaldatakse ka juulikuu inflatsioonimäär, mis jääb ootuste kohaselt 1,2% peale.

Valuutapaarid kell 9.45:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon