Valuutaturg: Euroopa makroandmed eurole tuge ei pakkunud - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euroopa makroandmed eurole tuge ei pakkunud

Risto Sverdlik

13.08.2010 17:51

Täna päeval toimus turgudel justkui kerge taastumine riskisoovis, mis võib küll jääda lühiajaliseks optimismiks, olles pigem tingitud tänastest makroandmetest. Saksamaa ja eurotsooni II kvartali SKT tulemused ületasid ootusi, kuid euro sai sellest väga lühiajalist tuge. Tugevad SKT tulemused said varjutatud Itaalia võlakirjade oksjoni poolt, mille tulemused ei näita kõige suuremat usaldust riigi vastu. 10-aastaste võlakirjade nõudluse-pakkumise suhe oli kõigest 1,27, võrreldes seda mais toimunud oksjoniga, kus vastav näitaja oli 1,74. Võlakirjade tulusus tõusis 10 päeva kõrgeimale tasemele 3,87 protsendini. EUR/USD kukkus päeval 1,2775 tasemeni, mis on ühtlasi kahe nädala madalaim.

Täna avaldatud USA juulikuu jaemüügi tulemused kasvasid oodatud 0,5% asemel 0,4%, samas kui juunikuu langus korrigeeriti 0,3% peale. Kuid positiivse noodina võib välja tuua selle, et 0,4% kasv ei vastanud turu kartustele, mille kohaselt jaemüük võib kukkuda veelgi rohkem. See kartus süvenes ennekõike pärast teisipäevast Föderaalreservi otsust, millega jäetakse keskpanga bilansimahud konstantsele tasemele. Dollari indeks on hetke seisuga marginaalses 0,1% plussis.

USA dollar tõusis Jaapani jeeni suhtes varahommikul ¥86,18 tasemeni, mis oli tingitud Jaapani rahandusministri eilsest sõnavõtust jeeni liigse tugevnemise teemal. Päevasiseselt hakkas aga jeen jällegi tugevust näitama ja USD/JPY kukkus 85,56 tasemeni enne kui paar ümber pööras. Hetkel on jeen jällegi odavnemas dollari vastu ja paar kaupleb 86,03 taseme juures.

Valuutapaarid kell 17.40:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon