Valuutaturg: Jaapani kehvad SKT tulemused viisid jeeni taas tõusule - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jaapani kehvad SKT tulemused viisid jeeni taas tõusule

Risto Sverdlik

16.08.2010 18:28

Öösel avaldatud Jaapani II kvartali SKT tulemused valmistasid pettumuse ning suunasid investorite varasid jälle jeeni suunas. USD/JPY on täna kukkunud üle 1%, mis tähendab, et paar liigub jälle 85,00 taseme suunas. Jeen odavnes reedel dollari suhtes ¥86,37 tasemeni, kuid on hetkel jälle SKT tulemuste najal tugevnemas ja seda hoolimata Jaapani valituse verbaalsest turule sekkumisest, millega anti mõista, et sekkumine võib võtta ka füüsilise vormi kui jeeni tugevnemine ei rauge. Jaapani majandus kasvas aastasel baasil 0,4%, kuigi analüütikud ootasid 2,3% kasvu. Kuid tänu -1,8% SKT deflaatorinäidule (YoY) oli SKT kasv nominaalselt isegi negatiivne.

Täna ilmus ka eurotsooni juulikuu tarbijahinnaindeks, mis näitas inflatsiooni kiirenemist eelmise kuu 1,4% pealt 1,7 protsendini. THI tõusu taga on Eurostati andmeil tõusnud energiahinnad. Teisena tõusid enim kinnisvara hinnad, mis tõusid juunikuu 1,8% pealt 2,7% peale. EUR/USD on täna tõusnud 0,6%, kaubeldes hetkel 1,2840 taseme juures.

USA makroandmetest avaldati täna Empire tootmisindeks, mis oli nõrgem kui analüütikute poolt oodati, samas eelmise kuuga võrreldes näitas indeks kasvu. Indeksi tööturu komponent tõusis eelmise kuu näiduga võrrelduna märkimisväärselt: 7,94 punkti pealt 14,29 punktini, kuigi need tulemused on siiski madalamad kui aprilli ja maikuu näidud. Dollari indeks on täna langenud 0,65% ja on hetkel 82,48 tasemel.

Naelsterling on täna kõikide peamiste valuutade vastu langenud. Jeeni suhtes on GBP kukkunud 0,6%, kaubeldes hetkel 133,60 tasemel, kuigi paar käis päeval ära ka 133,15 taseme juures. Ka euro vastu kukkus GBP päeval kuni €1,2150 tasemeni, kuid on päeva jooksul taastunud, kaubeldes hetkel €1,2198 juures. Dollari vastu kukkus GBP täna $1,5533 juurde, kuid on päeva peale dollari suhtes kokkuvõttes 0,4% plussis. Eelmisel esmaspäeval saavutas GBP $1,6000 taseme, kuid ei suutnud sealt läbi murda.

Valuutapaarid kell 18.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon