Valuutaturg: Eurotsooni majandusindeks üle ootuste - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Eurotsooni majandusindeks üle ootuste

Risto Sverdlik

17.08.2010 17:28

Täna avaldati Suurbritannia juulikuu tarbijahinnaindeksid, millest enamik vastasid analüütikute ootustele. THI vähenes eelmise kuuga võrreldes 0,2% ja aastasel baasil tõusis 3,1%, mis tähistab 0,1-protsendipunktist langust võrreldes juuniga. Tuumindeks tuli samas oodatud 3,0% asemel 2,6%. Jaemüügihindade indeks on siiski endiselt veel kõrgel tasemel 4,8% juures. Kõrge inflatsioonimäär ja keskpanga madalad intressimäärad ei tähenda naelsterlingile samas midagi head, võttes veel arvesse ka seda, et UK kõrge inflatsioonimäär esineb hoolimata suhteliselt stabiilsest ja isegi tugevnevast valuutast – GBP/USD on tõusnud maikuu põhjast eelmisel nädalal saavutatud 1,6000 tasemeni ehk 12,4%. Viimase nädalaga on naelsterling samas USA dollari vastu langenud. Täna on naelsterling kukkunud 0,55%, kaubeldes hetkel $1,5570 taseme juures.

Päeval avaldati ka eurotsooni ning Saksamaa ZEW majandussentimendi indeksid. Eurotsooni indeks ületas tugevalt analüütiku ootusi: oodatud 9,3 asemel oli indeks 15,8 punkti. Saksamaa hetkeolukorda kirjeldav indeks ületas samuti analüütikute ootusi, olles prognoositud 24,0 asemel 44,3 punkti. Mõlemad indeksid tõusid ka eelmise kuu näidu suhtes. Saksamaa majandussentimendi indeks oli eelmise kuu näiduga võrreldes aga tugevalt alla ootuste, jäädes oodatud 20,0 asemel 14,0 punkti juurde. Euro sai uudistest dollari vastu tuge ja on täna tõusnud 0,33%, kuigi euro saavutas dollari vastu päevasiseseks tipuks $1,2915. Hetkel on euro kergelt langemas ja kaupleb $1,2862 tasemel.

USA sessioonil avaldati hulgaliselt makroandmeid. Ehituslubade arv ja alustatud koduehituste arv jäi analüütikute ootustele alla. Võrreldes eelmise kuuga langesid ehitusload 3,1%, samas kui uute koduehituste arv tõusis oodatud 2,0% asemel 1,7%. Tööstustellimused kasvasid oodatud 0,5% asemel 1%. Tootjahinnaindeksid jäid oodatud tasemeteni: 0,2% (MoM) ja 4,2% (YoY). Dollari indeks on täna langenud hetkeseisu järgi 0,25%.

Valuutapaarid kell 17.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon