Valuutaturg: Dollar kaupleb kerges plussis - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar kaupleb kerges plussis

Risto Sverdlik

18.08.2010 10:28

Hommikul avaldati Jaapani juunikuu juhtiv indeks, mis oli 99,0 punkti (oodati 98,9). See on 0,4 punkti kõrgem kui maikuu näit, lõpetades sellega kahekuulise languse. Märtsis oli indeks oma tipus 101,9 punkti juures. Juhtiv indeks on oluline järgneva 6 kuni 9 kuu majandusliku aktiivsuse indikaator, mis võib viidata sellele, et hoolimata esmaspäeval avaldatud kehvadest SKT tulemustest ja Hiina möödumisest Jaapani majandusest, nähakse tulevikku siiski optimistlikuna ja enamus juhtiva indeksi komponendid on võrdlemisi tugeva näiduga. Jaapani jeen on endiselt näitamas tugevust: naelsterlingi vastu on jeen täna tugevnenud 0,45%, kaubeldes hetkel ¥132,67 taseme juures, mis on jeeni jaoks tugevaim tase alates juuni lõpust. Jeen on täna tugevnenud ka euro vastu 0,4%, kaubeldes hetkel ¥109,75 tasemel. USA dollari suhtes oli jeen varahommikul miinuses, siis tõusis plussi ja hetkel kaupleb avanemisseisu suhtes nulltaseme lähedal ehk ¥85,44 juures.

USA dollar on tänase hommiku jooksul kauplemas kõrgemal. Dollari indeks on hetkeseisuga 0,25% plussis 82,52 tasemel. Euro vastu on dollar tõusnud täna 0,4% ja EUR/USD kaupleb hetkel 1,2834 taseme juures. Eile ei suutnud paar püsida ülevalpool 1,2900 taset ja suund on hetkel dollari kasuks. Dollar on tõusnud täna ka naelsterlingi vastu ligi 0,4% ja kaupleb hetkel $1,5530 tasemel. Austraalia dollari vastu kaotas USA dollar kahe päevaga 1,7%, kuid on eilsest tipust $0,9079 tasemelt tugevnenud ligi 0,8% ning kaupleb hetkel $0,9003 taseme juures.

Tänane majandussündmuste kalender on suhteliselt tühi nii Euroopa kui USA sessioonil. Kõige olulisem sündmus on Inglismaa keskpanga augustikuu kohtumise protokollide avaldamine. Kuigi keskpanga majanduskasvu väljavaadete prognoos avaldati juba eelmise nädala inflatsiooniraportis, näitavad tänased protokollid, kuidas jagunesid monetaarpoliitika komitee liikmete hääled käesoleva kuu koosolekul. Inflatsiooniraportist selgus, et keskpank usub inflatsioonimäära aeglustumist keskmises perspektiivis ja sellest lähtuvalt ei oleks põhjust imestada, kui üks või kaks liiget hääletasid uue stiimulprogrammi kasuks.

Valuutapaarid kell 10.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon