Valuutaturg: Naelsterling tegi korraliku tõusu - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Naelsterling tegi korraliku tõusu

Risto Sverdlik

18.08.2010 17:18

Hommik algas dollari jaoks kerge tõusuga, kuid on päeva peale ümber pööranud ja kaupleb hetkel marginaalselt madalamal. Dollar indeks on hetkel 82,29 taseme juures. Dollar on langenud kõikide peamiste valuutade vastu. Hetkel on dollar plussis ainult Austraalia dollari suhtes. Huvitaval kombel on Uus-Meremaa dollar käitunud Austraalia dollarile täiesti vastupidiselt, olles tõusnud USA dollari vastu ligi 1%.

Täna avaldatud Inglismaa keskpanga augustikuu kohtumise protokollid andsid naelsterlingile korralikku tuge. Kui GBP/USD oli hommikuks kukkunud ligi pool protsenti, siis naelsterling hakkas kosuma juba pool tundi enne protokollide avalikustamist ja tõusis tänasest põhjast $1,5496 tasemelt maksimaalselt kuni 190 pipsi $1,5686 juurde. Hetkel on naelsterling küll taandumas ja kaupleb $1,5615 taseme juures.

Jaapani jeen on täna jätkanud tõusu dollari ja euro vastu. Jeen on saanud tuge muredest globaalse majanduse taastumise osas ja ühtlasi on analüütikute kohaselt vähenenud tõenäosus, et Jaapani valitsus sekkub jeeni tugevnemisse. USD/JPY on langenud täna 0,3% ja EUR/JPY 0,37%.

Eile teatas St. Louis Fed’i president James Bullard, et keskpank võib hakata juurde ostma riigi võlakirjasid kui inflatsioonimäär jätkab langemist. Bullard on üks suurimatest keskpangapoolse rahasüstimise pooldajatest ja leiab, et kui majanduse taastumine ei kiirene ning inflatsioonimäär jääb langema, peab keskpank hakkama rakendama uut „kvantitatiivse lõdvendamise“ programmi.

Valuutapaarid kell 17.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon