Valuutaturg: Jeen taandub valituse sekkumise kartuses - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen taandub valituse sekkumise kartuses

Risto Sverdlik

19.08.2010 10:45

Aasia sessioon oli valuutaturgude jaoks võrdlemisi vaikne. USD/JPY on tõusnud täna 0,4 protsenti, kaubeldes 85,75 taseme juures. Euro suhtes on jeen käitunud täna vastandlikult ning on hetkel kerges plussis, kaubeldes 109,70 juures. Austraalia dollari vastu on jeen kukkunud tänase päevaga 0,7%. Jeen nõrgenes kui Jaapani keskpank (BOJ) teatas, et nad võivad suurendada ettevõtetele suunatud laenuprogrammi mahtu 20 triljoni pealt 30 triljoni jeenini ($351 miljardit). Lisaks võib BOJ pikendada laenude tähtaegasid kolme kuu pealt kuue kuuni. Jaapani rahandusminister teatas täna, et ta jälgib endiselt finantsturgudel toimuvat suure hoolega. Üks võimupartei liikmetest kutsus eile peaministrit üles võtma samme, et langetada jeeni väärtust dollari suhtes praeguselt ¥85 taseme juures ¥95 juurde.

Euro on täna kukkunud teist päeva järjest. Dollari vastu on euro langenud kahe päevaga 0,7% kui euro ei suutnud jääda viimastel päevadel kauplema $1,2900 tasemest kõrgemale. Hetkel kaupleb euro $1,2790 taseme juures. Tänaseks põhjaks on praeguse seisuga saavutatud $1,2770.

Täna avaldatavate makroandmete osas on väga tihe päev. Kell 9 avaldati Saksamaa tootjahindade muutus, mis kasvasid oodatud 0,1% asemel 0,5% (MoM) ja 3,3% asemel 3,7% (YoY). Kell 9.15 ilmus Šveitsi kaubandusbilanss, mille 2,89 miljardi frangine ülejääk ületas prognoose ligi miljardi võrra. Tähtsamad uudised tulevad Suurbritanniast, kust kell 11.30 ilmuvad juulikuu jaemüügi andmed. Kell 12.00 ilmub Šveitsi ZEW majandusväljavaadete uuringu tulemused. Kanadast tuleb kell 15.30 juhtiv indeks ja hulgimüügi tulemused. USAst ilmub samal ajal töötuabirada taotlejate arv ja juhtiv indeks. Kell 17.00 avaldatakse ka Philadelphia Fed’i tootmisindeks.

Valuutapaarid kell 10.35:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon