Valuutaturg: Globaalmajanduse mured toetavad jeeni - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Globaalmajanduse mured toetavad jeeni

Risto Sverdlik

23.08.2010 17:22

Täna avaldati nii Saksamaa kui terve eurotsooni PMI indeksid. Eurotsooni liitindeks langes eelmise kuu 56,7 punkti pealt 56,1 punktini, mis oli tingitud langusest tootmisindeksis. Teenustesektori indeks langes eelmise kuu näiduga võrreldes samuti, kuid oli oodatud tasemest kõrgem. Indeksid viitavad sellele, et USA majanduse pidurdumine annab endast tunda ka Euroopas. Enim annab sellest tunnistust eksporditellimuste kasvu langus 4 protsendini. Saksamaa PMI liitindeks langes samuti, olles eelmise kuu 61,2 asemel 58,2 punkti.

Euro on täna kaubelnud võrdlemisi kitsas vahemikus. PMI andmete peale sattus euro kerge surve alla, kuid taastus kiiresti. Reedel saavutatud nelja nädala põhjast $1,2663 juurest kaupleb euro natuke kõrgemal, olles hetkel $1,2702 juures. Euro on täna aga jätkanud langust jeeni suhtes ning kaupleb hetkel 0,4% madalamal ¥108,32 juures. Šveitsi frangi suhtes - mille vastu on euro kaotanud kahe nädalaga üle 4,4% - on euro kauplemas täna natuke kõrgemal. Päevasisene tõus on 0,25% ja EUR/CHF kaupleb hetkel 1,3176 juures.

Austraalia dollar kukkus Aasia sessiooni avanemisel USA dollari vastu ligi 1% kui nädalavahetusel toimunud valimistel ei suutnud saada kumbki kandidaat otsustaval hulgal hääli. Austraalia dollar kukkus ka kõikide teiste peamiste valuutade vastu. Päeva peale on AUD aga kosunud ja kaupleb avanemishinna suhtes 1,24% kõrgemal, olles hetkel $0,8962 juures.

Jaapani jeen tugevnes täna kõikide peamiste valuutade suhtes, sest mured globaalmajanduse taastumise osas on järjest süvenemas. Enim tõusis jeen USA dollari vastu, kaubeldes tänasel tipphetkel ¥85,08 taseme juures. USD/JPY on langenud täna üle poole protsendi.

Valuutapaarid kell 17.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon