Valuutaturg: Dollar ja jeen tänase päeva soosikud - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar ja jeen tänase päeva soosikud

Risto Sverdlik

24.08.2010 10:18

USA dollar lõpetas eilse päeva korralikus plussis. Dollari indeks tõusis 0,35% ja saavutas uue nelja nädala tipu 83,55 taseme juures. Aasia sessioonil on dollari indeks kergelt langenud kui Aasia turud üritasid rallida, kuid peamised indeksid vajusid lõpuks siiski miinusesse.

Euro langes eilsel USA sessioonil dollari vastu viie nädala madalaimale tasemele ja jätkas langust ka Aasia sessioonil. Euro sattus surve alla kui Moody’s teatas, et eilsete PMI indeksite ja majanduse kasvuväljavaadete taustal võib agentuur alandada Euroopa riikide reitinguid. USA dollari vastu kukkus euro varahommikul kuni $1,2619 tasemeni ning hetkel on paar kauplemas kõigest paarkümmend punkti kõrgemal. Jeeni vastu kukkus euro eile 0,85% ja tänase hommikuga on euro langenud veel 0,35%, kaubeldes hetkel ¥107,35 tasemel. Naelsterlingi suhtes kaupleb euro 0,6% kõrgemal £0,8295 taseme juures.

Naelsterling jätkas eilse õhtu ja tänase hommikuga tugevat langust. Dollar murdis naelsterlingi suhtes tugevalt läbi toetustaseme, kust paar oli eelmise nädala jooksul korduvalt tagasi põrganud. Naelsterling on dollari vastu langenud eilse ja tänasega ligi 1 protsent ja allatrend tundub kenasti hoogu saavat.

GBP/USD 120min graafik

Suurima toetuse on globaalmajanduse kehvast käekäigust saanud endiselt Jaapani jeen, mis on dollari vastu tugevnenud eilse ja tänase jooksul 0,75%. Paar kaupleb allpool psühholoogilist ¥85,00 taset ja tundub minevat testima kaks nädalat tagasi saavutatud 15 aasta tippu ¥84,71 juures.

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon