Valuutaturg: Jeen rallis 15 aasta kõrgeimale tasemele - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen rallis 15 aasta kõrgeimale tasemele

Risto Sverdlik

24.08.2010 17:17

Täna avaldatud Saksamaa II kvartali SKT kasv tuli vastavalt ootustele ehk 2,2% (QoQ), mis oli peamiselt tingitud 8,2-protsendilisest ekspordi kasvust. Selline kasv ei ilmselt küll püsima, kuna majanduskasvu väljavaated USAs ja Hiinas ei pruugi ekspordile enam sellist tuge pakkuda. Edasistele probleemidele viitab ka langus koduturunõudluses. Küll aga kasvas eratarbimise maht oodatud 0,4% asemel 0,6%. Lisaks avaldati Eurotsooni juunikuu tööstustellimuste andmed, mis aastases lõikes jäid oodatud kasvule alla, kuid ületas kasvuootusi ühe protsendipunkti võrra kuulises lõikes. Eurole lisas survet ka suurenev vahe Saksamaa ja Kreeka 10-aastaste võlakirjade tulususes, mis kasvas 866 baaspunktini. Tulususte kasvav vahe viitab Kreeka probleemidele võlakriisiga toime tulla. Euro kukkus dollari vastu täna 6 nädala madalaimale tasemele $1,2587 juurde.

Suurima liikumise on täna teinud jeen, mis tõusis dollari vastu 15 aasta ja euro vastu 9 aasta kõrgeimale tasemele. Dollari vastu tõusis jeen kuni ¥83,57 ja euro vastu ¥105,41 tasemeni. Jeenile annab tuge Jaapani rahandusministri sõnavõtt, milles ta toonitas, et „ühepoolne, liigne ja korrapäratu sekkumine valuutaturgudesse pigem kahjustab Jaapani majandust“. Siiski lisas minister, et valuutaturgudel toimuvat jälgitakse suure hoole ja huviga.

Äsja ilmunud USA olemasolevate kodude müük langes oodatud 13% asemel 27,2% ehk 3,83 miljoni ühikuni. Richmond Fed tootmisindeks langes samas eelmise kuu 16 punktilt 11 punktini, kuigi oodati langust 8 punktini. Dollar sattus uudiste peale müügisurve alla: euro vastu on dollar kaotanud 10 minutiga üle 0,3%. Šveitsi frangi suhtes on dollar täna kaotanud 0,7%, kaubeldes hetkel 1,0338 juures.

Valuutapaarid kell 17.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon