Valuutaturg: Jeen taandub eilsest rallist - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen taandub eilsest rallist

Risto Sverdlik

25.08.2010 10:13

Jaapani jeen saavutas eile dollari vastu 15 aasta tipu ¥83,58 juures ja euro vastu 9 aasta tipu ¥105,41 juures. Eile teatas Jaapani rahandusminister, et sekkumine valuutaturgudele pigem kahjustab Jaapani majandust tervikuna ja täna varahommikul toimunud Jaapani valitsuse kohtumine, kus arutati tugevneva jeeni probleemi, lõppes konkreetsete otsusteta jeeni ralli taltsutamiseks. Sellest hoolimata ei taha turgudel spekulatsioonid võimaliku sekkumise ümber taanduda. Kõige tõenäolisemaks esimeseks sammuks on Jaapani keskpanga monetaarpoliitika lõdvendamine. Valuutaturgude analüütikute hinnangul on jeen aga tehniliselt juba nii üle ostetud, et taandumine jeeni tugevuses peaks toimuma ka ilma valitsusepoolse sekkumiseta. Aasia sessioonil on jeen taandunud nii dollari kui euro vastu.

Eilsed USA kinnisvara andmed andsid terve päeva ilusat tõusu näidanud dollarile korraliku tagasilöögi. Olemasolevate majade müük langes juunikuu 5,26 miljonilt 3,83 miljoni ühikuni ehk langus oli koguni 27,2%. USA dollari indeks oli vahetult enne andmete avaldamist jõudnud 4 nädala tippu 83,64 punktini ning uudistejärgselt langes maksimaalselt kuni 0,9%, saavutades päeva põhja 82,90 juures. Eilse kuupäeva lõpuks suutis dollar siiski taastuda ja lõpetas päeva kerges plussis.

Euro oli dollari vastu langenud enne uudiste ilmumist kuue nädala madalaimale tasemele $1,2587 juures, kuid oodatust kehvemad USA kinnisvaraturu andmed viisid paari kiirelt tõusule, saavutades päevasiseseks tipuks $1,2718. Enne keskööd langes valuutapaar aga tagasi alla, lõpetades päeva 0,23-protsendises miinuses.

Tänasteks olulisemateks makroandmeteks on Saksamaa Ifo ärikliima, hetkeseisu ja ootuste indeksid. USA sessioonil ilmub uute majade müüginumbrid ja kestvuskaupade tellimuste andmed. Kestvuskaupade tellimustelt oodatakse 3% kasvu, võrreldes eelmise kuu 1% langusega.

Valuutapaarid kell 10.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon