Valuutaturg: Aasia sessioon möödus vaikselt - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Aasia sessioon möödus vaikselt

Risto Sverdlik

27.08.2010 10:09

Aasia sessioonil olid valuutaturud suhteliselt vaiksed ja ootused on suunatud õhtusele Föderaalreservi juhi Ben Bernanke sõnavõtule. Võttes arvesse USA ja terve globaalmajanduse taastumise aeglustumist, ei ole Bernankel just väga palju võimalusi optimismi taastamiseks. Ilmselt proovib ta veenda inimesi olema tuleviku osas optimistlikumad ja et ettevõtted ja indiviidid hakkaksid rahumeeli kulutama end majanduslangusest välja. Kui Bernanke sõnavõtt ei mõju julgustavalt, võib näha USA sessioonil turgude langust. Aasia turud kauplevad hommikuse seisuga ülevalpool.

Euro on öö jooksul näidanud väga vähest liikumist. USA dollari vastu kaupleb euro avanemistaseme ehk $1,2720 juures. Šveitsi frangi suhtes kaupleb euro hetkel marginaalselt kõrgemal ehk 1,3030 tasemel. Naelsterlingi vastu tõusis euro ööga küll £0,8211 tasemeni, kuid viimase tunniga taandunud ja kaupleb hetkel 0,15% kõrgemal ehk £0,8196 juures. Arvestavama tõusu on euro teinud jeeni vastu, kaubeldes hetkel 0,4% kõrgemal ehk ¥107,82 tasemel.

Täna on avaldamisel mitmeid makronäitajaid. Varahommikul ilmus Jaapani töötusmäär, mis langes juunikuu 5,3% pealt 5,2% peale. Tarbijahinnaindeks näitas aastases lõikes 0,9-protsendist langust. Jeen langes vastu hommikut euro kõrval ka USA dollari vastu ja on hetkel 0,35% madalamal ¥84,75 juures. Jeeni langust mõjutasid ka ootused täna peetava Jaapani peaministri pressikonverentsi ees, kus peaministrilt oodatakse valitsuse seisukohta võimaliku turule sekkumise osas. Lisaks oodatakse ka võimaliku uue stiimulpaketi detailide avaldamist.

Kell 11.30 ilmuvad Suurbritannia II kvartali SKT tulemused. Esimesel kvartalil näitas UK majandus esimest korda tõusu pärast kuute järjestikkust kvartaalset langust. 1,1-protsendist tõusu oodatakse ka II kvartaliks. Esialgsed näidud toetavad ootusi. Naelsterling taastus dollari vastu viimaste päevadega ligi 1,5%, kuid on tänase päevaga jälle languses, kaubeldes hetkel $1,5495 juures.

Valuutapaarid kell 9.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon