Valuutaturg: UK majanduskasv oodatust parem - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: UK majanduskasv oodatust parem

Risto Sverdlik

27.08.2010 16:23

Jaapani jeen on päevasiseselt jätkanud täna langust kõikide peamiste valuutade vastu. Jaapani peaminister ütles tänasel pressikonverentsil, et valitsus on valmis astuma „tõsiseid samme jeeni tugevnemise vastu.“ Täpsemalt, mida need tõsised sammud endast kujutama peaks, jäävad investoritele kõigest arvamiseks. Siiski on tänasel sõnavõtul turgudel rohkem kaalu kui varasematel verbaalsetel sekkumistel. Lisaks lubas peaminister järgmise nädala teisipäevaks avaldada uue stiimulprogrammi kondikava. Jeen on langenud USA dollari vastu 0,6%, euro vastu 0,57%, Austraalia dollari vastu 1%, Kanada dollari vastu 0,5% ja naelsterlingi vastu 0,35%.

USA dollar on terve päeva kaubelnud kerges plussis. Dollari indeks on hetkeseisuga marginaalses 0,1% tõusus ehk 83,00 taseme ümber. Turgudel oodatakse fokuseeritult, mida räägib tänasel ettekandel Föderaalreservi juht Ben Bernanke. Paljude analüütikute arvates teatab Bernanke uue „kvantitatiivse lõdvendamise“ programmi käikulaskmisest, sest nii USA kui terve globaalmajanduse taastumise osas on turgudel valitsemas suuremat sorti pessimism. Täna avaldatud II kvartali redigeeritud SKT tulemused lisasid küll optimismi kui algselt avaldatud 2,4-protsendine kasv toodi alla 1,6 protsendi peale (kuigi oodati isegi kuni 1% peale redigeerimist). Euro vastu on dollar kaubelnud terve päeva suurema liikumiseta, olles hetkel avanemistaseme ehk $1,2715 juures.

II kvartali SKT tulemused avaldati ka Suurbritannias, mis ületasid analüütikute ootusi 0,1 protsendipunkti võrra ehk majandus kasvas 1,2% (QoQ) ja aastases lõikes 1,7%. Naelsterling sai headest tulemustest tuge kõigest ajutiselt ja jätkas dollari vastu langemist. Naelsterling on hetkeseisu järgi langenud dollari vastu 0,2% ja kaupleb $1,5495 juures. 

Valuutapaarid kell 16.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon