Valuutaturg: Austraalia dollar täna tõusus - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Austraalia dollar täna tõusus

Risto Sverdlik

01.09.2010 10:21

Eile avaldati Föderaalreservi 10. augusti kohtumise protokollid, millest selgus, et Federal Open Market Committee liikmed – Fedi osakond, mis tegeleb peamiste monetaarpoliitiliste otsustega – on alandanud oma majanduskasvu ootusi käesoleva aasta teiseks pooleks. Prognooside alandamine kattub ka viimastel nädalatel ilmunud kehvade makroandmetega, mis on selgelt näidanud nii USA kui globaalmajanduse raskusi langusest taastumisel. Kõige pessimistlikumate liikmete hinnangul võib majanduskasvuks oodata 2,9%, mis jätab samas palju ruumi negatiivseteks üllatusteks eesolevate kuude FOMC prognooside jaoks.

USA dollar sai algselt protokollide avaldamisest tuge. Dollari indeks tõusis 20 baaspunkti jagu, jõudes 83,26 punktini, kuid on Aasia sessioonil sattunud tugevama surve alla. Hetkel on dollari indeks 82,96 taseme juures. Euro vastu kaupleb dollar hetkeseisuga 0,3% madalamal ehk $1,2715 taseme juures. Täna hommikul avaldatud Saksamaa oodatust nõrgemad jaemüügi tulemused ei ole eurole müügisurvet lisanud.

Küll aga pakkus üllatust täna varahommikul avaldatud Austraalia II kvartali SKT kasvunumbrid, mis ületasid oodatud 0,9% kasvu 30 baaspunkti võrra (QoQ) ning aastaseks kasvuks tuli 3,3% vs oodatud 2,8%. Austraalia dollar on täna olnud kõige tugevamat kasvu näidanud  valuuta. USA dollari vastu on tugevnetud 1,13% ja kaupleb hetkel $0,9005 taseme juures.

Eile USA dollari vastu 7 kuu tipu teinud Šveitsi frank jõudis 1,0135 tasemeni ning aasia sessioonil on frank kergelt taandumas kui investorid võtavad kasumeid välja. Sama kehtib ka jeeni kohta: jeen tugevnes eile ¥83,81 tasemeni, mis jääb kõigest paarikümne 25 pipsi kaugusele 24. augustil tehtud 15 aasta tipust. Öösel taandus jeen ¥84,58 tasemeni, kuid on hetkel jälle tugevnemas ja kaupleb ¥84,21 juures.

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon