Valuutaturg: Šveitsi majandus näitas tugevat kasvu - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Šveitsi majandus näitas tugevat kasvu

Risto Sverdlik

02.09.2010 10:15

Käesolev nädal on äärmiselt tihe avaldatavate makroandmete osas nii eurotsooni, Aasia kui USA koha pealt. Täna avaldatakse eurotsooni II kvartali SKT andmed, millelt oodatakse kvartaalses lõikes 1-protsendist ja aastases lõikes 1,7-protsendist kasvu ehk sama, mis oli ka I kvartalis. Lisaks ilmuvad täna veel eurotsooni majapidamiste kulutused ja tootjahinnaindeks. Kell 14.45 teeb Euroopa keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse.

Aasia sessioonil kauples nii euro kui naelsterling madalamal, olles kumbki teinud eile riskisoovi taastumisel USA dollari vastu tugevama tõusu. Euro kaupleb dollari vastu 0,1% madalamal allpool $1,2800 taset, kuigi Prantsusmaa langenud töötusmäär andis eurole ajutiselt kerget tuge. Naelsterling sattus hommikul aga surve alla juba enne Suurbritannia augustikuu majahindade avaldamist, mis kasvasid aastases lõikes oodatud 4,9% asemel 3,9% ja kuulises lõikes hinnad üldsegi langesid oodatud 0,3% asemel 0,9%. Naelsterling on hetkel kauplemas 0,2% madalamal $1,5423 taseme juures.

Kerget taandumist on näitamas ka eile võimsa 2,35% tõusu teinud Austraalia dollar. Austraalia kaubandusbilansi ülejääk tuli oodatud A$3,1 miljardi asemel A$1,88 miljardit, mis tähistab esimest vähenemist kolme kuu jooksul. Austraalia eksport vähenes 4,6%, millele andis suure osa Austraalia suurima kaubanduspartneri Hiina impordi vähenemine 7,9 protsendi jagu, mis on ühtlasi esimene langus viimase poolaasta jooksul. Austraalia dollar kaupleb 0,5% madalamal $0,9065 taseme juures.

Hommikul avaldati Šveitsi II kvartali SKT tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi päris tugevalt. Aastane kasv tuli oodatud 2,6% asemel 3,4% ning kvartaalne kasv oli 0,9%. Frank kaupleb dollari vastu 0,25% võrra kõrgemal 1,0127 juures ja euro vastu 0,4% kõrgemal 1,2957 juures. 

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon