Valuutaturg: Naelsterling täna surve all - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Naelsterling täna surve all

Risto Sverdlik

06.09.2010 16:53

USA turud on täna seoses puhkepäevaga suletud ning ka valuutaturgudel toimus täna vähem liikumist. Turud seedivad täna pigem reedeseid USA tööjõuraporti tulemusi, mis näitasid oodatust paremaid tulemusi. Väljaspool põllumajandussektorit kadus oodatud 105 tuhande asemel 54 tuhat töökohta. Tulemused taastasid riskisoovi, millega kaasnes USA dollari nõrgenemine 82,01 tasemeni. Tänasel Aasia sessioonil jätkus dollari langus, kuid dollar taastus Euroopa sessioonil. Hetkel on dollari indeks 0,1% plussis.

Suurima surve alla sattus täna naelsterling, mis jätkas reedel avaldatud PMI indeksist tingitud langust. Suurbritannia majanduse seisukord on näidanud halvenemise märke terve viimase kuu jooksul ja olukord kinnisvarasektoris ähvardab samuti negatiivsemaks muutuda. Naelsterling sai küll tuge riskisoovi taastumisest, kuid fundamentaalne pilt ei luba arvata, et Inglismaa keskpank hakkaks nii pea monetaarpoliitikat karmistama, lisades seega naelsterlingile edasist survet.

Jaapani jeen on tänase päevaga jätkanud endiselt tugevnemist, olles dollari vastu tõusnud täna ¥84,04 tasemeni. Euro vastu on saavutas jeen tänaseks tipuks ¥108,25 taseme ning kaupleb hetkel kokkuvõttes 0,2% kõrgemal. Jaapani valitsuse ja keskpanga sammud jeeni tugevnemise takistamiseks ei ole praeguse seisuga vilja kandnud.

Tõusu on täna näidanud Austraalia dollar, mis tugevnes USA dollari vastu $0,9177 tasemeni ning kaupleb hetkel marginaalselt 0,07% kõrgemal. Euro vastu kaupleb Austraalia dollar 0,27% kõrgemal ehk €0,7120 taseme juures.

Valuutapaarid kell 16.35:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon