Valuutaturg: Riskisoov annab eurole tuge - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Riskisoov annab eurole tuge

Risto Sverdlik

13.09.2010 17:03

Tänasel kauplemispäeval on dollari vastu tõusnud kõik valuutad, eesotsas euroga, mis on dollari vastu tõusnud praeguseks hetkeks 0,97% ja kaupleb $1,2830 taseme juures. Euro sai enim toetust pühapäeval vastu võetud Basel III finantssektori regulatsioonipaketist, mis seab pankadele oodatust väiksemad kapitalinõuded. Regulatsioonid pakkusid tasakaalu eurotsooni pangandussektori probleemidele, mis on eurole viimaste kuude jooksul peavalu põhjustanud. Euro sai tuge ka Euroopa komisjoni majanduskasvu prognoosidest, milles tõsteti käesoleva aasta oodatavaid SKT numbreid 0,9% pealt 1,7% peale. Lisaks aitasid ka Hiina oodatust parem tööstustoodang ja sisenõudlus taastada riskisoovi, mis mõjub eurole soosivalt.

Samas teatas OECD raport, et USA, Jaapani ja Brasiilia majanduse taastumine on jõudnud tippu ning Saksamaa ja Venemaa majanduse taastumine on jõudmas oma haripunkti. Lisaks toodi välja, et Kanada, Prantsusmaa, Itaalia, Hiina ja Suurbritannia kasv on aeglustumas kiiremini kui algselt arvati. Turgudel aga raport mõju ei avaldanud. Šveitsi tootjahinnad näitasid samal ajal 0,1% kasvu (MoM). Šveitsi frank kaupleb dollari suhtes 0,67% kõrgemal 1,0124 tasemel.

Jeen kaupleb täna dollari vastu 0,25% kõrgemal ¥83,94 taseme juures ning euro vastu kaupleb jeen 0,65% madalamal ehk ¥107,17 taseme juures.

Euro on naelsterlingi vastu eelmise nädala kaotusi tagasi tegemas, jõudes täna £0,8333 tasemeni. EUR/GBP võib käesoleval nädalal kõrgemale liikuda, tulenevalt eurotsooni ametnike usust Euroopa majanduse taastumise jätkusuutlikusse. Naelsterling on samas dollari vastu tõusnud praeguse seisuga 0,33%, kaubeldes $1,5403 tasemel. Päevasiseseks tipuks saavutas naelsterling $1,5487.

Valuutapaarid kell 16.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon