Valuutaturg: Nõrk ZEW indeks viis euro surve alla - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Nõrk ZEW indeks viis euro surve alla

Risto Sverdlik

14.09.2010 16:26

Esmaspäeval taastumist näidanud riskisoov on kergelt järele andmas, kuna globaalmajanduse väljavaated ei ole kõige optimistlikumad. Safe haven valuutad dollar, jeen ja frank on riskisoovi taandumisest tuge saamas. Šveitsi frank tugevnes USA dollari vastu täna hommikul 0,9996 tasemeni, kus kaubeldi viimati 2009. aasta detsembris.

Päeval avaldati Suurbritannia tarbijahinnaindeks, mis näitas aastases lõikes teist kuud järjest 3,1% kasvu, kuigi oodati langust 3,0 protsendini. Oodatust kõrgem THI andis naelsterlingile ajutiselt tuge, kuid päevases arvestuses kaupleb naelsterling endiselt madalamal. Dollari vastu on naelsterling hetkel $1,5411 taseme juures. Euro vastu kaupleb nael £0,8334 tasemel.

Täna ilmus ka Saksamaa ja eurotsooni septembrikuu ZEW majandussentimendi indeksid. Saksamaa hetkeolukorra indeks tõusis eelmise kuu 44,3 pealt 59,9 punktini, mis on kõrgeim tase alates 2007. aasta detsembrist. Siiski langes majandussentimendi indeks eelmise kuu 14,0 punkti pealt koguni -4,3 punktini, mis on nõrgim näit alates eelmise aasta detsembrist. Majandussentimendi indeks näitab ootusi Saksamaa majanduse kohta eelolevaks kuueks kuuks ning see on olnud languses viimased viis kuud. Kehvad näidud viisid euro müügisurve alla ning euro kaupleb päevasest tipust 0,45% madalamal $1,2850 taseme juures.

Valuutapaarid kell 16.25:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon