Valuutaturg: Jeen tegi öösel kerge taastumise - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen tegi öösel kerge taastumise

Risto Sverdlik

16.09.2010 10:32

Pärast eilset jeeni tugevat odavnemist – tingituna Jaapani keskpangapoolsest sekkumisest valuutaturgudesse – on tänane Aasia sessioon võrdlemisi vaikne olnud. Jeen odavnes dollari suhtes eile ¥85,77 tasemeni, kuid öö jooksul on jeen kallinenud 0,35% ja kaupleb hetkel ¥85,38 juures. Jaapani ametnike sõnul ei ole keskpank sekkumistega veel ühel pool, seega on jeeni paarides oodata suuremaid kõikumisi ka edaspidi. Öö jooksul taastus jeen ka teiste valuutade suhtes: euro vastu on jeen tugevnenud öö jooksul 0,5%, kaubeldes hetkel ¥111,02 tasemel, kuigi paar jõudis varahommikul ka ¥110,62 juurde. Sarnaselt tugevnes jeen ka Austraalia dollari vastu (0,65%) ning Uus-Meremaa dollari vastu võttis jeen tagasi ca 1%, kuid kaupleb hetkel uuesti madalamal.

Varahommikul teatas Uus-Meremaa keskpank, et intressimäärad jäeti püsima 3,0% peale, mis vastas ka turuosaliste ootustele. Uus-Meremaa dollar sattus müügisurve alla ja langes USA dollari suhtes 0,67%. Paar kaupleb hetkel $0,7267 taseme juures. Austraalia dollari suhtes langes Uus-Meremaa dollar 1,2923 tasemeni, kus paar kauples viimati käesoleva aasta aprillis.

Tänastest makroandmetest avaldati hommikul Šveitsi II kvartali tööstustoodangu mahud, mis näitasid oodatust nõrgemaid tulemusi. Kvartaalses lõikes kasvas toodang oodatud 6,1% asemel 5,7% ja aastases lõikes 8,0% asemel 7,8%. Šveitsi franki tulemused oluliselt ei mõjutanud ja hetkel kaupleb frank USA dollari suhtes kerges plussis 1,0010 taseme juures. Olulisemaks sündmuseks saab olema kell 15.00 teatavaks tehtav Šveitsi keskpanga intressimäära otsus, mis jäetakse ootuste kohaselt püsima 0,25% peale. Suurbritanniast tulevad kell 11.30 jaemüügi tulemused ning USA sessioonil ilmuvad kell 15.30 USA töötuabiraha taotlejate andmed ning tootjahinnaindeks.

Valuutapaarid kell 10.30:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon