Valuutaturg: Šveitsi keskpank jätkab endisel kursil - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Šveitsi keskpank jätkab endisel kursil

Risto Sverdlik

16.09.2010 17:07

USA sessioonil avaldati USA töötuabiraha taotlejate andmed, mille kohaselt langes esmaste taotlejate arv eelmise nädala 453 tuhande pealt 450 tuhande inimeseni. Jätkuvate abiraha taotlejate langes 4,569 miljoni pealt 4,485 miljoni inimeseni, mis ületas paarikümne tuhande võrra analüütikute ootusi. USA dollari indeks on terve nädala languses olnud, liikudes hetkel 81,54 taseme juures. Euro vastu kaupleb dollar täna 0,45% madalamal, olles hetkel $1,3070 juures.

Šveitsi frank sattus täna suurema surve alla. Esiteks avaldati hommikul Šveitsi II kvartali tööstustoodangu andmed, mis jäid ootustele alla nii kvartaalses kui aastases lõikes. Kui tööstustoodangu andmed ei omanud frangi liikumisele suuremat mõju, siis päeval teatavaks tehtud Šveitsi keskpanga intressimäära otsus viis frangi langusse nii dollari kui euro vastu. Keskpank otsustas jätkata lõdvemat monetaarpoliitikat, jätte intressimäära püsima 0,25% peale. Keskpank alandas ühtlasi ka inflatsiooniprognoose, andes samas ka mõista, et majanduse taastumise väljavaated ei ole kõige paremad. Euro on täna frangi vastu tõusnud ligi 2%, kuid hetkel on frank kergelt taastumas ja paar kaupleb 1,3250 taseme juures. Dollar on frangi vastu tõusnud 1,35% ja kaupleb 1,0157 tasemel.

Naelsterling sattus hetkeks müügisurve alla kui tehti teatavaks pettumust valmistanud Suurbritannia jaemüügi tulemused. Oodatud 2,8% kasvu asemel näitas jaemüük (v.a kütus) augustis 1,9% kasvu (YoY). Uudiste peale langes naelsterling dollari vastu ligi pool protsenti, kuid suutis päeva peale kosuda. Päeva lõikes kaupleb GBP/USD siiski veel 0,25% miinuses.

Valuutapaarid kell 16.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon