Valuutaturg: Euro tõus pöördus - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro tõus pöördus

Risto Sverdlik

17.09.2010 17:25

Euro tugevnes täna dollari vastu kuni keskpäevani, saavutades tipuks $1,3159, kuid kehvad eurotsooni ehitustellimuste andmed viisid eurolt kogu päevaga saadud tõusu.  Ehitustellimused langesid kuulises lõikes 3,1% ja aastases lõikes 7,5%, mis tähistavad ühtlasi madalaimat näitu alates veebruarist. Euro kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes marginaalselt 0,1% madalamal ehk $1,3055 taseme juures. Päeval avaldati ka USA augustikuu tarbijahinnaindeks, mis langes aastases lõikes juuli 1,2% pealt 1,1% peale. Kui toit ja energia välja jätta, oli indeks eelmise kuuga võrreldes muutumatu.

Turgudel tundub riskisoov kadunud olevat ning investorid pöörduvad hetkel tagasi dollari juurde. Dollari indeks on päevasest põhjast 81,09 juurest tõusnud 0,5% ja asub hetkel 81,50 taseme juures. Dollar on jeeni suhtes kaubelnud väga kitsas 35-punktilises vahemikus. USD/JPY kaupleb hetkel 85,68 tasemel. Investorid hoiduvad jeenis pikkade positsioonide võtmisest, sest Jaapani keskpanga sekkumine valuutaturgudele ei ole veel ametnike endi sõnul lõppenud ning nad võivad potentsiaalselt veel jeeni müüa.

Naelsterling näitas päeval korraliku tõusu, tugevnedes dollari vastu 0,65% $1,5727 tasemeni, kuid on tipust kukkunud ligi pool protsenti ja kaupleb hetkel $1,5645 tasemel. Naelsterlingi tugevnemisel puudus otsene põhjus mõne uudise näol; pigem oli see jätkuks terve nädala kestnud tõusule. Esmaspäevast on GBP/USD tõusnud natuke alla 2%.

Austraalia dollar näitas samuti täna tugevat rallit, tõustes USA dollari vastu kahe aasta kõrgeimale tasemele $0,9468 juurde, kuid päeva peale on saavutatud võit tagasi antud ja paar kaupleb hetkel tipu suhtes 0,8% madalamal $0,9391 juures.

Valuutapaarid kell 17.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon