Valuutaturg: Fookus võlakirja oksjonil ja Fedi otsusel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Fookus võlakirja oksjonil ja Fedi otsusel

Risto Sverdlik

21.09.2010 10:29

Aasia sessioonil avaldati Austraalia keskpanga septembri kohtumise protokollid, mis ei erinenud sisu poolest eile kommentaare jaganud keskpanga juhi Glenn Stevensi jutust. Keskpanga ametnike seisukohtade järgi peavad intressimäärad jääma antud tasemele (või kõrgemale) kui majanduse kasv jätkab praeguse trendiga, kuid peab arvestama võimalusega, et muutused USA ja Hiina majanduse taastumises mõjutavad ka Austraalia käekäiku. Eraldi toodi välja, et maavarade sektori väljavaated on endiselt positiivsed, hoolimata tugevast seotusest Hiina nõudlusega. Turud reageerisid keskpanga raportile ootusega, et järgneva aasta jooksul tõstetakse intressimäärasid praeguselt 4,5% pealt 48 baaspunkti võrra. Austraalia dollar sai öösel ajutiselt tuge, kuid on vastu hommikut siiski USA dollari suhtes 0,2% miinuses, kaubeldes $0,9445 juures.

Hommikul avaldati veel Jaapani juhtiva indeksi andmed, mis tõusid juulis 100,0 punktini, võrreldes juuni 98,2 punktiga. Jeen on täna USA dollari vastu tõusnud 0,5% jagu ja kaupleb hetkel ¥85,29 juures. Umbes 0,5% jagu on jeen tugevnenud ka euro vastu, kaubeldes hetkel $111,50 juures.

Euroopa sessioonil avaldatakse täna Suurbritannia eelarve seisu puudutavad andmed. Ootuste kohaselt kasvas avaliku sektori võlatase augustis £12,5 miljardi võrra, samas kui eelmisel kuul suurenes võlatase £3,2 miljardi võrra.

Olulise sündmusena toimub täna Kreeka, Hispaania ja Iirimaa võlakirjade oksjon, mille tulemused peaksid peegeldama taas problemaatiliseks muutunud Euroopa võlakriisi tegelikku seisu. Iirimaa oksjon omab suurimat tähtsust, kuna viimastel päevadel on levinud jutud, et Iirimaa võib pöörduda abi saamiseks IMFi poole, kuigi valitsusliikmed on eitanud selliseid plaane.

USA sessiooni olulisim sündmus saab olema USA Föderaalreservi intressimäära otsus, mis ootuste kohaselt jäetakse küll muutumatuks 0,25% peale. Dollari indeks kaupleb teist päeva madalamal, kuna on võimalik, et Fed käivitab majanduse stimuleerimiseks uue kvantitatiivse lõdvendamise programmi. Siiski tundub see stsenaarium vähemalt lähitulevikus veel ebatõenäoline. EUR/USD tõusis Aasia sessioonil 1,3100 tasemeni, kuid on langenud praeguseks hetkeks 1,3070 juurde.

Valuutapaarid kell 10.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon