Valuutaturg: Dollar enne Fedi otsust kerges languses - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar enne Fedi otsust kerges languses

Risto Sverdlik

21.09.2010 16:53

Tänasel Euroopa sessioonil avaldati andmed Suurbritannia avaliku sektori võlataseme kohta, mille kohaselt suurenes koguvõlg augustis £15,3 miljardi võrra, mis ületas analüütikute ootusi ligi £3 miljardi võrra. Augusti lõpu seisuga on kogu avaliku sektori võlatase £934,9 miljardit ehk 64% riigi SKTst. Naelsterling sattus müügisurve alla juba enne andmete avaldamist, kukkudes päevasiseselt kuni $1,5500 tasemeni. Naelsterling on siiski suutnud kosuda ja kaupleb avanemistaseme ehk $1,5545 juures.

USA sessiooni alguses avaldati ka USA kinnisvarasektori andmed, mille kohaselt väljastati augustis ehituslubasid 569 tuhat, ületades sellega nii eelmise kuu näitu kui ka analüütikute ootusi. Ka alustatud kodude ehitused ületasid nii ootusi kui eelmist näitu. Kuulises lõikes suurenes koduehituste arv 10,5%, kuigi oodati 0,7% kasvu ja eelmise kuu muutus oli 0,4%. Dollar kaupleb euro vastu madalamal, tingituna Kreeka, Hispaania ja Iirimaa edukatest võlakirjade oksjonitest. Dollar on euro vastu langenud hetkeseisu järgi 0,55% ja kaupleb $1,3137 tasemel.

Turud on siiski võrdlemisi vaiksed ja oodatakse kell 21.15 avaldatavat USA Föderaalreservi intressimäära otsust ning sellega kaasnevaid kommentaare. Kuigi turgudel oodatakse intressimäära püsima jätmist 0,25% peale, ei ole veel 100% kindel, kas keskpank otsustab käivitada uue likviidsusprogrammi majanduse turgutamiseks. Kõikide eelduste kohaselt jääb uus programm siiski hetkel välja kuulutamata. Dollar on langenud täna jeeni vastu 0,45% ja kaupleb ¥85,32 juures. Austraalia dollari vastu on USD kukkunud 26 kuu madalaimale tasemele ehk $0,9500 juurde.

Valuutapaarid kell 16.50:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon