Valuutaturg: Dollar tugeva müügisurve all - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar tugeva müügisurve all

Risto Sverdlik

22.09.2010 10:12

Dollar sattus eile õhtul pärast Föderaalreservi intressimäära otsust ja sellele järgnevaid kommentaare tugeva müügisurve alla kõikide peamiste valuutade suhtes. Põhjuseks mitte nii väga intressimäära otsus ise, mis jäeti ootuste kohaselt 0,25% peale, kuivõrd Fedi hoiak ja valmisolek vajadusel süsteemi uut raha pumbata. Siiski koheselt uut likviidsusprogrammi käiku ei lasta, vaid anti mõista, et kui majandusnäitajad halvenevad paari kuu jooksul, siis järgmisel kohtumisel novembris võib programm reaalsema kuju võtta. Konkreetseid meetodeid, milline programm saaks tulevikus olema, ei täpsustatud, seega peab ootama kolm nädalat, mil avalikustatakse eilse kohtumise protokollid.

Mis toimus dollariga seotud valuutapaarides? Esiteks rallis euro dollari vastu 1,15% ehk 155 punkti, jõudes $1,3286 tasemeni. Tänase ööga on ralli jätkunud ning on hetkel jõutud juba $1,3330 tasemeni, mis on ühtlasi kõigest 5 punkti madalam kui 6. augustil saavutatud 3 kuu tipp. Dollar langes naelsterlingi vastu eile 0,7% ning on tänase päeva jooksul samuti jätkanud langust, kaubeldes hetkel $1,5689 juures. Dollar langes eilse päevaga jeeni vastu 0,7% ning tänase ööga on langus samuti jätkunud ja kaupleb jeeni vastu esimest korda pärast Jaapani keskpangapoolset sekkumist allpool ¥85,00 taset. Tugeva ralli tegi eile USA dollari vastu ka Austraalia dollar, mis on sarnaselt teiste valuutadega jätkanud rallit ka täna; hetkel kaupleb AUD/USD 0,9560 juures. Šveitsi frank on dollari vastu tõusnud 0,9954 tasemeni ehk paarkümmend punkti madalamal kui eelmisel nädalal saavutatud 10 kuu tipp.

Tänastest makronäitajatest on suurema kaaluga kell 11.30 avaldatavad Inglismaa keskpanga eelmise kohtumise protokollid; kell 12 ilmuvad eurotsooni tööstustellimuste andmed; Kanada jaemüügi tulemused tulevad kell 15.30; kell 17 avaldatakse eurotsooni tarbijausalduse indeks ning USA majahindade indeks.

Valuutapaarid kell 10.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon