Valuutaturg: Dollari nõrkus jätkub - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollari nõrkus jätkub

Risto Sverdlik

22.09.2010 17:19

Dollari langus on jätkunud terve tänase päeva. Dollari indeks on langenud 0,85% ja asub hetkel 79,87 punkti juures. Euro läbis augusti tipu $1,3335 juures ja on jõudnud juba $1,3430 tasemeni. Šveitsi frank tugevnes dollari suhtes kahe ja poole aasta kõrgeimale tasemele 0,9855 juurde. Jeeni vastu on dollar nõrgenenud ¥84,40 tasemeni.

Naelsterling sattus päeval surve alla kui täna avaldatud Inglismaa keskpanga viimase kohtumise protokollidest selgus, et väljavaated majanduse edasiseks kasvuks ei ole eriti optimistlikud. Lisaks selgus, et osade liikmete arvates ei ole praegune intressimäär ja keskpangapoolne stimulatsioon piisav, millest lähtuvalt tekib võimalus monetaarpoliitika edasiseks lõdvendamiseks. Intressimäärade tõstmise poolt hääletas ainult 1 liige kaheksast, Andrew Sentence, kelle arvates peaks keskpank hakkama järkjärguliselt tõstma intressimäärasid, et hoida inflatsioonimäära kontrolli all.

Austraalia dollar on jätkanud oma rallit, jõudes USA dollari vastu uue kahe aasta tipuni $0,9599 tasemel. Austraalia dollarile andis tuge Westpac juhtiva indeksi tõus 0,4 protsendini, mis viitab järgnevate kvartalite majanduskasvu jätkumisele praeguses tempos.

Paari sõnaga veel Fedi eilsetest kommentaaridest, mille kohaselt võivad nad uue likviidsusprogrammi käivitada ka ilma, et majandusnäitajad tunduvalt kehvemaks pöörduvad. See sõnum on vastuolus Fedi juhi Ben Bernanke sõnavõtuga augusti lõpus, kus ta andis mõista, et majandusseisu tuntaval halvenemisel kaalutakse uue programmi käivitamist. Nüüd toodi välja, et inflatsioon on liiga madal ning deflatsiooniohu vältimiseks võib keskpank vajadusel käivitada programmi kasvõi lähikuudel.

Valuutapaarid kell 17.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon