Valuutaturg: Euroopas fookus PMI indeksitel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euroopas fookus PMI indeksitel

Risto Sverdlik

23.09.2010 10:12

Kuna Jaapan, Hongkong, Hiina ja Korea on täna puhkepäeva nautimas, oli ka Aasia sessioon avaldatavate makronäitajate osas äärmiselt hõre. Ainukese näitajana ilmus Uus-Meremaa II kvartali SKT, mis kasvas oodatud 0,7% asemel 0,2% (QoQ) ja 2,5% asemel 1,9% (YoY). Lisaks redigeeriti alla ka eelmise kvartali näitusid. Uus-Meremaa dollar on öö jooksul USA dollari vastu langenud 0,95% ja kaupleb hetkel $0,7312 taseme juures.

EUR/USD saavutas eile 1,3440 taseme, kuid on tänase öö jooksul kaubelnud väga kitsas vahemikus 1,3400 taseme ümber. Tänane päev tuleb Euroopa makronäitajate osas võrdlemisi oluline, kuna avaldatakse nii Euroopa suurima majanduse Saksamaa kui ka terve eurotsooni PMI indeksid. Ootused 3000 ettevõtte hulgas läbiviidud küsitluse osas näitavad, et aktiivsus on langenud nii tööstus- kui ka teenuste sektoris.

Naelsterling on öö jooksul näidanud kerget tugevnemist USA dollari suhtes, kuid vastu hommikut on kauplemas hoopis madalamal, olles hetkel $1,5650 taseme juures. Olulisi makronäitajaid Suurbritanniast täna tulemas ei ole; ainsa näitajana avaldatakse kell 11.30 BBA väljastatud kodulaenude andmed, mis saab ootuste kohaselt olema 34 tuhat. Juulis väljastati 33,7 tuhat laenu.

Jaapani jeen tõusis USA dollari vastu eile maksimaalselt ¥84,25 tasemeni, kuid on sealt tasemelt nõrgenenud praeguseks hetkeks 0,4% ehk ¥84,60 juurde. Austraalia dollar on pärast eile saavutatud kahe aasta tippu $0,9600 juures tänase kauplemispäeva jooksul natuke taandunud, kaubeldes hetkel $0,9560 juures.

USA sessioonil avaldatakse täna töötuabiraha taotlejate andmed ja olemasolevate kodude müüginumbrid.

Valuutapaarid kell 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon