Valuutaturg: PMI indeksid survestasid eurot - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: PMI indeksid survestasid eurot

Risto Sverdlik

23.09.2010 16:39

Kolm päeva kestnud euro ralli võttis hetkeks hoo maha, kui Saksamaa ja eurotsooni PMI indeksid tulid oodatust madalamad, viidates langusele majandustegevuse aktiivsuses. Euro langes päeval dollari suhtes $1,3305 tasemeni, kuid on viimase paari tunni jooksul kaotust tagasi tegemas ning kaupleb hetkel $1,3375 taseme juures.

Teisipäevane Fedi kohtumine rõhub jätkuvalt dollarit ning sellest ei jää puutumata ka USD/JPY paar. Jeen on tugevnenud 0,17% ning kaupleb hetkel 84,35 tasemel. Tänaseks tipuks saavutas jeen dollari suhtes $84,28 taseme. Euro vastu on jeen tõusnud 0,45% ja kaupleb hetkel ¥112,76 taseme juures. Austraalia dollari vastu on jeen tugevnenud 0,88%, kaubeldes ¥80,15 tasemel. Siit tekib küsimus, kas või õigemini millal teeb Jaapani keskpank uue sekkumise, et jeeni tugevnemisele uuesti pidurit tõmmata.

Naelsterling sattus päeval müügisurve alla kui BBA väljastatud kodulaenude maht jäi oodatud tulemustele alla. Küll aga pöördus naelsterling uuesti tõusule ning on hetkeseisu järgi USA dollari suhtes 0,2% kõrgemal, kaubeldes $1,5700 juures. Naelsterlingi tugevnemine on natuke üllatav, kuna sarnaselt Fedile andis ka Inglismaa keskpank mõista, et vajadusel võidakse monetaarpoliitikat veelgi lõdvendada. Naelsterling on tugevnenud täna ka euro vastu, kaubeldes hetkel 0,55% kõrgemal ehk €1,1755 taseme juures.

USA sessioonil avaldati USA töötuabiraha taotlejate andmed, mille kohaselt esmaste taotlejate arv tõusis oodatud 450 tuhande asemel 465 tuhandeni. Ühtlasi korrigeeriti ka eelmise nädala näit üles 453 tuhande inimeseni. Jätkuvate töötuabiraha taotlejate arv langes eelmise nädala suhtes, kuid ületas siiski kergelt oodatud 4,473 miljonit inimest. Kell 17.00 ilmuvad augusti olemasolevate majade müügiandmed.

Valuutapaarid kell 16.35:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon